Politica si administratie

Deputatul Natalia Intotero: Ca reprezentanți democratici ai cetățenilor, vom decide cum va arăta școala românească în viitor

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare noile legii ale Educației, iar parla­men­tarii vor trebui să decidă în acest an ce se modifică la ele, pentru a aduce pro­cesul de învățare la un nivel inteligent.

Variante oficiale
„Noile legi ale educației sunt, în opinia mea, cele mai importante proiecte le­gislative dezbătute de Parlamentul României în actualal legislatură. Ele­mentele legislative cuprinse acolo vor forma generații întregi și este vital să ne asigurăm că esența lor conturează un sistem educațional modern, incluziv și eficient. Se pare că, după mai multe amâ­nări, cele două legi ale Ministerului Edu­cației – una pentru învățământul preuni­ver­sitar și una pentru învă­ță­mântul superior – vor ajunge în ur­mătoarele luni la dezbatere în Camera Deputaților și în Senat. În construirea unei poziții corecte pen­tru sesiunea parlamentară care va începe pe 1 februarie, m-am bucurat să particip la Timișoara la o dis­cuție aplicată privind rolul pedagogiei în noile legi ale Educației. Trebuie să înțelegem foarte bine ce se întâmplă „la firul ierbii” ca să apreciem oportunitatea schimbărilor propuse în noile legi ale educației. Am avut deja multe întâlniri cu stakeholderii din sistemul de învățământ și vor urma multe altele tocmai pentru că trebuie să fim pregătiți în momentul în care vom analiza și vom decide, în calitate de reprezentanți democratici ai ce­tățenilor, cum va arăta școala româ­nească în viitor.
În spațiul public au apărut deja „pe sur­se” multe informații și diverse „drafturi” ale pachetului legislativ pentru educație. Însă, proiectele celor două legi, ÎNCĂ NU AU FOST FĂCUTE OFICIAL PUBLICE de către Ministerul Educației. Așadar, vă invit să așteptăm variantele oficiale ale legilor, așa cum vor fi ele prezentate de către Guvernul României, iar apoi să lucrăm împreună pentru îmbunătățirea lor”, a declarat deputatul PSD Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru În­vățământ din Camera Deputaților. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura