Deputatul Carmen Hãrãu acuzã prefectul de partizanat politic

Natalia Bumbac05 harau vasilescu

Deputatul Carmen Hărău (foto stânga), copreşedinte al OFL Hunedoara, a declarat într-o conferinţă de presă că reprezentanţii PSD din Consiliul local (CL) al municipiului Hunedoara blochează proiecte care interesează cetăţenii. Mai mult de atât, parlamentarul a afirmat că social-democraţii sunt „ajutaţi” în acţiunile lor de prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu (foto dreapta), pe care l-a acuzat de partizanat politic. Motiv pentru care parlamentarul liberal a declarat că se vede îndreptăţit să ceară Guvernului înlocuirea acestuia.
„Am semnale de la primar”  
„Am semnale din Consiliul Local Hunedoara, respectiv de la primarul Viorel Arion, că există un partizanat politic al prefectului Vasilescu cu PSD. Acum, din punctul meu de vedere, aştept să treacă sărbătorile şi să mă lămuresc în privinţa acestei situaţii. Am făcut deja un apel public către domnul prefect, îl reiterez acum, iar în condiţiile în care tratează partizan politic problemele din Consiliul Local Hunedoara, mă voi adresa Guvernului cu solicitare expresă să fie schimbat. Să tehnocratizeze şi prefectul, dacă tot avem Guvern tehnocrat!”, a afirmat parlamentarul. Trebuie menţionat că în ultimele luni, în legislativul local din Hunedoara au fost mai multe proiecte care au iscat controverse. Unul dintre acestea a fost proiectul „Pietonala”, al doilea fiind „Revelionul pensionarilor”. În primul caz, proiectul de hotărâre a fost declarat nelegal de către Prefectura judeţului, administraţia locală a municipiului Hunedoara fiind nevoită să refacă documentaţia care a stat la baza acestuia.
„Nu intră într-o dezbatere politică”
Drept răspuns la acuzaţiile deputatului Carmen Hărău, reprezentanţii Prefecturii judeţului Hunedoara au transmis un comunicat în care au subliniat care sunt activităţile instituţiei şi că nu doresc să intre în polemici cu tentă politică. „Activitatea prefectului este expres reglementată de cadrul legislativ, iar în raport cu administraţiile publice locale singurul element care se are în vedere este respectarea legii în ceea ce priveşte adoptarea hotărârilor de consiliu local sau emiterea dispoziţiilor primarilor, aceasta fiind una dintre activităţile de bază oferite prin lege în competenţa prefectului, şi anume verificarea legalităţii actelor acestor autorităţi prin intermediul instanţei de contencios administrativ. În perioada următoare se vor accentua declaraţiile şi manifestările de opinie ale celor care urmează să se angajeze în competiţia electorală care bate la uşă. Din această perspectivă, singura preocupare a instituţiei noastre este de a asigura un climat de dialog, echilibru şi analiză obiectivă, în mod nepărtinitor şi echidistant, a tuturor aspectelor care ţin de legalitatea administraţiilor publice din judeţul Hunedoara. Prefectul judeţului Hunedoara precizează, aşa cum a mai făcut şi în trecut, că nu doreşte să intre într-o dezbatere cu conotaţii politice. Prefectul Sorin Adrian Vasilescu a luat act de afirmaţiile făcute în spaţiul public şi consideră că declaraţiile politice sunt esenţa unui sistem democratic, dar acestea trebuie să aibă un suport real pentru a fi utile cu adevărat locuitorilor judeţului Hunedoara”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.