Ilie Pãducel rãmâne primar, candideazã din nou şi conduce PNL Petrila

02-Ilie-Paducel-primar-petrila-1Odată decis să treacă în barca PNL Hunedoara, cu tot cu zestre electorală, părăsindu-i pe social-democraţi, primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel (foto), a fost răsplătit pe măsură de liberali. Acesta a fost desemnat candidatul galben-albaştrilor la primăria oraşului, preluând şi frâiele organizaţiei locale a PNL Petrila. Mai mult, Ilie Păducel rămâne în fruntea primăriei, neintrând sub incidenţa Legii nr. 393, privind statutul aleşilor locali, care-i penalizează pe primarii care-şi schimbă culoarea politică în timpul mandatului.
A demisionat, dar de la alt partid
„Am semnat adeziune cu PNL. Există o hotărâre a Birourilor Permanente reunite a PNL Hunedoara prin care am fost desemnat candidat la Primăria Petrila şi preşedinte al PNL Petrila”, ne-a declarat Ilie Păducel. Aceste lucruri au fost confirmate şi de Bogdan Ţîmpău, copreşedinte al PNL Hunedoara. Acesta a mai explicat şi de ce Ilie Păducel nu-şi va pierde mandatul de primar. „Pierderea mandatului poate fi solicitată în cazul unei demisii din partid, doar de partidul de pe listele căruia a fost ales. Ceea ce în cazul lui Ilie Păducel nu este valabil. Pentru că acesta a candidat în 2012 din partea alianţei PDL – USP, nicidecum de la PSD”, a explicat Bogdan Ţîmpău, conform art. 15, al. (2), pct. G1, din Legea nr. 393, actualizată.
Mai are o tinichea de coadă
Cu toate acestea, cooptarea lui Ilie Păducel în echipa liberală rămâne să se tranşeze la nivelul conducerii centrale a partidului. Asta, pentru că: „există o contestaţie depusă la Comisia de Arbitraj şi la Secretariatul General al PNL. Aştept ca această contestaţie să fie dezbătută şi să se dea o rezoluţie”, ne-a precizat telefonic Costel Avram, acum ex-preşedinte al PNL Petrila.
Întrebat dacă a predat cheile de la sediu şi ştampila organizaţiei noului preşedinte, Costel Avram a afirmat că sunt încă la el, deşi acest lucru nu-l încălzeşte foarte mult. „Nu cheile şi ştampila organizaţiei contează cine le deţine, nu ţin la aceste lucruri. Eu am contestat această decizie a partdiului pentru modul în care a fost sau nu respectat statutul şi Decalogul aprobat prin Consiliul Naţional”, a adăugat liberalul. (N. Bumbac)

One thought on “Ilie Pãducel rãmâne primar, candideazã din nou şi conduce PNL Petrila

  • 14 ianuarie 2016 la 21:28
    Legătură permanentă

    Oamenii în general, peneliștii în particular ce ar trebui să facă ? Să se bucure ? Dar ca penelist cum să te bucuri când partidul care face apologia Brătienilor, fie și sectorial, este la mâna lui Ilie…Pintilie, fost activist comunist sau la mâna Costel Avram, un agramat oportunist ? Se mai poate vorbi de doctrina liberală ? Oare, Gheorghe Brătianu care a pierit la Sighet, se răsucești în mormânt ? Argumentele lui Bogdan Țâmpău că Ilie Pintilie nu își pierde mandatul sunt pur speculative. Nu au de a face cu o minimă etică, nu neapărat a politicii ci a bunului simț. Oare ne poate explica Bogdan Țâmpău care este câștigul PNL prin candidatura lui Ilie Pintilie ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.