Densuş: serviciu de salubritate funcţional şi două mari investiţii la linia de start

13 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Noul operator de salubritate desemnat prin ADI Deşeuri şi-a intrat în drepturi şi în comuna Densuş. Gunoiul este ridicat săptămânal, iar tariful practicat (4,17 lei) este unul acceptabil pentru oamenii care trăiesc aici. De asemenea, o altă veste bună dată de administraţia publică este că două proiecte europene îşi urmează cursul investiţional în teren.

„Am avut şi în anii trecuţi serviciu de salubritate activ, prestat de o altă firmă de profil, deci nu eram descoperiţi la acest capitol de utilităţi. Noua societate mai are de întocmit contracte individuale, iar satele Criva şi Poieni rămân uşor problematice, atât din pricina poziţionării lor, cât şi a numărului redus de locuitori. Oricum, sunt prevăzute şi rampe de gunoi, iar la case există pubele. De coşurile stradale de pe domeniul public ne ocupăm noi. Un alt aspect este că deşi vin turişti în comuna noastră, nu ne fac necazuri, să fie dezordonaţi şi să lase gunoi în urma lor. Lumea e civilizată. Am avut câteva acţiuni de ecologizare cu beneficiarii de ajutor social şi cu cei de la serviciul local de gospodărire, la care se adaugă decolmatări”, a declarat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuş.
În ce priveşte alocările bugetare primite pentru 2019, ele sunt puţin mai mici, cu toate că fondul salarial implică sume mai mari comparativ cu anul precedent. După cum se ştie, acordarea voucherelor de vacanţă şi a normei de hrană a devenit obligatorie.
„Vreau să anunţ cetăţenii că au început lucrările la proiectul de modernizare prin asfaltare a străzilor de interes local (un milion de euro), câştigat din fonduri europene nerambursabile. Totodată, urmează să debuteze şi cele aferente programului investiţional accesat tot din bani de la UE (circa 500.000 de euro), ce are ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea a şase cămine culturale. Aştepătm avizarea de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Există cheltuieli catalogate neeligibile şi cofinanţări pe care trebuie să le asigurăm din bugetul propriu”, a mai spus primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Festivalul Narciselor” la Sălaşu de Sus

Ediţia din acest an a “Festivalului Narciselor”, manifestare devenită tradiţie la poalele Retezatului, va fi una specială. Edilii au pregătit...

Expoziţie de artă grafică la muzeul devean

La Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, va avea loc mâine, miercuri, 15 mai, la ora 13:00, vernisajul expoziţiei „Comunicare...

Cercetat penal pentru conducere fără permis

A fost prins de radar că a depăşit viteza legală şi a rămas pieton, dar acest lucru nu l-a oprit...

Închide