; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Deja se vehiculează cine vor fi candidaţii PSD la judeţ şi Petroşani. Laurenţiu Nistor la Consiliul Judeţean şi Costel Avram la Primăria Petroşani?

19 ianuarie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Biroul Politic Judeţean al PSD şi-a conturat candidaţii pentru alegerile locale din acest an. Cel mai important este că pe deputatul Laurenţiu Nistor (foto stânga) îl vrea conducerea organizaţiei candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Nistor spune că va fi un sondaj
Însă, liderul social-democraţilor hunedoreni susţine că, mai întâi se va face un sondaj de opinie, în care va fi inclus şi el. După care, va fi stabilit candidatul la şefia instituţiei judeţene. Laurenţiu Nistor susţine că cercetarea sociologică va fi gata până la jumătatea lunii februarie.
După scrutinul din iunie anul 2016, alegerea preşedinţilor de consilii judeţene s-a realizat prin vot în Consiliul Judeţean, acesta fiind ales din rândul consilierilor judeţeni. Dar în iunie 2019, Guvernul Dăncilă a modificat prin ordonanţă de urgenţă legea, urmând ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin vot direct uninominal. Acum, premierul Ludovic Orban a afirmat că vrea schimbarea legii, în sensul ca alegerea preşedinţilor de consilii judeţene să se facă, la fel ca în 2016, din rândul consilierilor judeţeni.

Resmeriţă a anticipat
Surpriza vine însă cu candidatul PSD pentru Primăria municipiului Petroşani. Cu toate că şi în acest caz se va face un sondaj, Costel Avram (foto dreapta), administratorul public al judeţului, are cele mai mari şanse să intre în lupta cu primarul actual, Tiberiu Iacob-Ridzi. Avram va intra în sondare alături de Ioan Rus şi Viorel Pascu. Recent, senatorul Cristian Resmeriţă declara că nu este de acord ca Viorel Pascu să candideze la Primăria Petroşani, pentru că nu va câştiga. Resmeriţă spunea că trebuie adus un alt candidat, poate de la PSD Deva. Iar Costel Avram este membru al PSD Deva.
În fine, unele partidele se grăbesc să-şi anunţe candidaţii, iar altele vor să aştepte, ca nu cumva să înceapă atacurile la adresa lor. În scurt timp vom afla, însă, cum va fi votul. Va rămâne la fel ca acum, uninominal şi într-un singur tur, sau prin modificarea legii, se va trece la alegerea primarilor în două tururi, şi a preşedinţilor de consilii judeţene, prin vot în consiliul judeţean, nu prin vot direct uninominal.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Costel Avram merita sa fie presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara !

  2. florin spune:

    sau poate dl KYSELLY FABIUS

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fostul primar al Hunedoarei, Viorel Arion, numit preşedintele PMP Hunedoara

Fostul primar al Hunedoarei, Viorel Arion, este noul preşedinte al PMP Hunedoara. Arion a fost, ultima dată, la Pro România,...

Grevă cu final fericit

Angajaţii de la fabrica SEWS din Deva au reuşit să obţină, se pare, creşterea salariilor cu 10 la sută şi...

Nou focar de pestă porcină în Valea Jiului

Patru porci mistreţi descoperiţi morţi pe un fond de vânătoare dintre Aninoasa şi Vulcan au alertat autorităţile, dat fiind faptul...

Închide