Declaraţie politică a deputatului AUR Anamaria Gavrilă, în Parlament. „Guvernul trebuie să se ocupe de crearea cadrului de desfăşurare a unei vieţi normale, nu de hărţuirea poporului”

1 aprilie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, a acuzat guvernul că în­cearcă să îi păcălească pe români cu sin­tagma „protejăm cetăţenii”, impunând astfel măsuri de restricţie inacceptabile, care încalcă drepturi şi libertăţi funda­men­tale – fără efect în diminuarea pandemiei.
„Românii nu sunt proşti, ei au înţeles exact ce înseamnă pandemia şi îşi cunosc drepturile. Trebuie să avem libertatea de a sta în casă, dacă asta alegem, sau de a avea o viaţă normală, dacă asta ne dorim. Trebuie să avem libertatea de a ne vaccina sau de a nu ne vaccina. Guvernul nu are com­petenţa de a ne suprima aceste liber­tăţi. El trebuie să creeze cadrul de desfă­şu­rare a unei vieţi normale. El trebuie să se preocupe de creşterea numărului de paturi la ATI, de aducerea acasă a medicilor şi asistentelor medicale plecaţi în ţări străine. Nu de hărţuirea poporului. Actualii gu­ver­nanţi nu sunt şefii poporului, ar trebui să fie slujitorii poporului. Să îi întrebe pe oameni ce vor şi să ţină cont de opiniile cetăţenilor”, a spus Anamaria Gavrilă.
În opinia acesteia, „nu avem nevoie ca aceşti guvernanţi să se îngrijoreze de să­nătatea celor deja sănătoşi! Avem nevoie sa se îngrijească de sănătatea celor bolnavi, de pădurile noastre (care se taie, dispar cât noi suntem închişi în casă), de suvera­ni­ta­tea noastră energetică (pentru că suntem la capacitate maximă de import), de agri­cul­tura noastră (pentru că ţăranii care au mai rămas sunt distruşi cu legi ce avantajează importul de produse agricole)”.
Parlamentarul AUR de Hunedoara îi acuză, de asemenea, pe actualii guvernanţi de minciună. „Dacă grija lor era sănătatea oamenilor, nu ajungeam la un val 3 în care ei să fie copleşiţi de situaţie, nu ajungeam să ardă oamenii în spitale, iar la Deva nu stăteau 20.000 de oameni în frig, la -10 grade, noaptea, în plină pandemie. Acesta e, cu adevărat, un atentat la viaţa oame­nilor. Iar Guvernul a fost arogant cu devenii. Deci aceste restricţii nu sunt deloc despre grija pentru oameni. Sunt încercări de a testa gradul de supunere a populaţiei”, a ex­plicat Anamaria Gavrilă.
„Timpul este cea mai preţioasă resursă pe care o avem. Cine ne dă un an de zile îna­poi? Cine plăteşte? Cine e responsabil? Voi dictaţi, impuneţi, amendaţi, dar cine îşi asu­mă responsabilitatea pentru eşecul vieţii oamenilor, a economiei? Românii pe care încercaţi să îi prostiţi vă vor trimite acasă şi veţi plăti scump pentru toate aroganţele, minciunile şi erorile pe care le-aţi comis în ultimele luni, într-una din cele mai dificile pe­rioade din istoria modernă a acestei naţiuni”, a mai spus deputatul AUR de Hu­ne­doara în încheierea declaraţiei sale poli­tice. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nepăsare făţişă arătată pentru o industrie care se prăbuşeşte. HoReCa paralizată.

A trecut mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei provocate de noul Coronavirus şi România a rămas campioana...

Prefectul, categoric în ceea ce priveşte Deponeul de reziduuri din Deva

Ieri, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian (foto), a convocat o întâlnire cu repre­zen­tanţii tuturor instituţiilor publice şi de stat cu...

FOTBAL. Mirel Rădoi ia în calcul demisia de la echipa naţională

Liga Profesionistă de Fotbal , prin vocea secretarul general Justin Ştefan (foto) cere demisia lui Mirel Rădoi şi a preşedintelui...

Închide