Aproape 40 la sută dintre absolvenţi ar lua bacul

Rata de promovare la simularea exa­me­nului de Bacalaureat în judeţul Hunedoara a fost de 39,5 la sută, mai mică decât media înregistrată la nivel naţional, în condiţiile în care nici unul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină media 10 la toate probele.
La examenul ce a fost programat în peri­oada 22-25 martie s-au prezentat 1.891 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, care învaţă în 32 de unităţi şcolare din judeţul Hune­doara.
„Centralizarea rezultatelor înregistrate la nivel judeţean indică un procent de promo­va­bilitate de 39,5 la sută, faţă de 40,71 la sută – rata de promovare generală la nivel naţional. Din totalul celor 2.995 de candidaţi, au fost prezenţi 1.891. Au fost declaraţi promovaţi 747 candidaţi. Nu au fost obţinute medii de 10, dar la cele patru probe ale examenului au fost înregistrate 40 de note de 10″, se arată într-un comunicat al ISJ Hunedoara.
Un număr de 1.144 de candidaţi au obţinut medii sub 6 şi au fost declaraţi respinşi.
Rezultatele obţinute de elevi la simulările naţionale nu se contestă şi nu vor fi făcute publice, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei clase prin discuţii individuale cu elevii, dez­bateri şi şedinţe cu părinţii. Notele vor fi tre­cute în catalog doar la solicitarea scrisă a ele­vilor sau a părinţilor. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Declaraţie politică a deputatului AUR Anamaria Gavrilă, în Parlament. „Guvernul trebuie să se ocupe de crearea cadrului de desfăşurare a unei vieţi normale, nu de hărţuirea poporului”

Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă, a acuzat guvernul că în­cearcă să îi păcălească

Nepăsare făţişă arătată pentru o industrie care se prăbuşeşte. HoReCa paralizată.

A trecut mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei provocate de noul Coronavirus şi România a rămas campioana

Prefectul, categoric în ceea ce priveşte Deponeul de reziduuri din Deva

Ieri, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian (foto), a convocat o întâlnire cu repre­zen­tanţii tuturor instituţiilor publice şi de stat cu

Închide