Declaraţie în Parlament a deputatului AUR Anamaria Gavrilă: „De ce Guvernul României se grăbeşte să închidă mine şi termocentrale înainte să pună ceva în loc?”

Deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă (foto), a cerut guvernanţilor să rene­gocieze Pactul Verde European astfel încât să asigure suveranitatea energetică a României şi să dea o şansă de dezvoltare comunităţilor din Valea Jiului şi Gorj.
„Închiderea peste noapte a minelor şi, im­plicit, a centralelor pe cărbune din ţara noas­tră sub pretextul Pactului Verde European este cea mai bună dovadă a lipsei de com­pe­tenţă şi de curaj a liderilor politici din Ro­mânia. Câtă vreme Bruxelles-ul a acceptat ca Polonia să îşi închidă minele de cărbune până în 2049, iar Germania până în 2038, se naşte o întrebare legitimă: de ce Guvernul Ro­mâ­niei se grăbeşte să închidă mine şi ter­mo­cen­trale înainte să pună ceva în loc?”, a de­cla­rat astăzi, în Parlament, Anamaria Gavrilă.
În opinia acesteia, aşa cum România are obli­gaţii în Uniunea Europeană, România are şi toate drepturile. „Aşa cum auzim că Ro­mânia trebuie să facă anumite lucruri, România poate şi negocia, cere şi refuza. Aşa cum România trebuie să plătească, România trebuie să şi primească! Europa trebuie să îşi asume nu doar costul, inclusiv cel socio-eco­nomic, al eliminării cărbunelui, dar şi costul de implementare a planurilor de construcţii de noi centrale, care să suplinească acele ca­pacităţi de producţie de energie ce vor fi eli­minate”, a explicat deputatul AUR.
În încheierea declaraţiei sale politice, Ana­maria Gavrilă a făcut un apel la respon­sa­bilitate din partea Guvernului.
„Românii se uită cu disperare şi profundă dezamăgire la politicienii care se ceartă, se bat pentru funcţii şi se acuză încontinuu pe baza faptelor din trecut. În al doisprezecelea ceas, stimaţi guvernanţi, vă spun: luaţi-vă treaba în serios şi faceţi ce trebuie pentru ţară! Mergeţi la Bruxelles cu fruntea sus şi rene­gociaţi Pactul Verde European, astfel încât să asigurăm suveranitatea energetică a României şi să dăm o şansă de dezvoltare comunităţilor din Valea Jiului şi Gorj”, a spus de la tribuna Parlamentului Anamaria Gavrilă, deputat AUR de Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.