Dezbatere cu tema „Educaţia în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”

3 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, al cărei preşedinte este de­putatul PSD de Hunedoara Natalia-Elena Intotero (foto), a organizat, ieri, dezba­terea cu tema „Educaţia în Planul Na­ţio­nal de Redresare şi Rezilienţă”, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului şi on-line, fiind transmisă în direct pe website-ul Camerei Deputaţilor.
La dezbatere au participat reprezentanţi ai instituţiilor administraţiei publice cen­trale, ai sindicatelor din învăţământ, repre­zen­tanţi ai părinţilor, elevilor şi studenţilor, ai altor instituţii şi organizaţii de referinţă din domeniul educaţiei, precum şi ai unităţilor administrativ-teritoriale.
În cadrul acesteia a fost analizat modul de transpunere în realitate a proiectelor edu­caţionale finanţate prin Planul Naţio­nal de Redresare şi Rezilienţă. Finanţarea sectorului educaţiei este stringentă, mai ales în perioada extrem de dificilă pe care o traversăm cu toţii. România trebuie să ia măsuri pentru a se asigura că generaţia actuală de copii şi tineri nu va fi afectată pe viitor de impactul crizei Covid-19 asupra sistemului de educaţie.
În urma dezbaterii de ieri, se va elabora un raport care să cuprindă concluzii şi pro­pu­neri cu privire la reformele şi proiectele de investiţiile ce ar trebui să beneficieze de fon­durile puse la dispoziţie prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Declaraţie în Parlament a deputatului AUR Anamaria Gavrilă: „De ce Guvernul României se grăbeşte să închidă mine şi termocentrale înainte să pună ceva în loc?”

Deputatul AUR de Hunedoara, Anamaria Gavrilă (foto), a cerut guvernanţilor să rene­gocieze Pactul Verde European astfel încât să asigure suveranitatea...

Anveloparea blocurilor din municipiu este o prioritate pentru Primăria Deva

Mircea Crivăţ Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, viceprimarul Gabriel Ilieş şi func­ţionarii de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul...

ACS Galaxy, echipa de fotbal feminin din Brad, pe drumul afirmării

Fotbalul, sportul rege devine o disciplină care atrage tot mai mult reprezentantele sexului frumos. La nivel european s-a decis ca...

Închide