Declarația privind beneficiarul real

Pe site-ul Ministerului Economiei , Antreprenoriatului și Turismului, Transparență decizională , Proiecte în dezvoltare publică , a fost publicat , în data de 14 mai 2021, Proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina persoanelor juridice înregistrate în registrul comerțului .

Proiectul actului normativ a fost adoptat de Guvern în ședința din data de 27 mai și reglementează următoarele :

”Art. unic – (1) Prin derogare de la prevederile art. 56 alin (4) al Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, în anul 2021 declarația anuală privind beneficiarul real al persoanei juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului se depune la oficiul registrului comerțului în care este înmatriculată persoana juridică până la data de 1 octombrie 2021.

(2) Declarația privind beneficiarul real prevăzută la alin (1) poate avea formă de înscris sub semnătură privată ori formă electronică și poate fi transmisă la oficiul registrului comerțului prin mijloace electronice, cu semnătură electronică, sau prin servicii de poștă și curier.

(3) Declarația prevăzută la alin. (2) pot fi dată și în fața reprezentantului oficiului registrului comerțului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, având dată certă, dată de notarul public ori atestată de avocat.

(4) Prin depunerea declarației anuale prevăzute la alin (1) se consideră îndeplinită și obligația prevazută la art.62 din Legea nr.129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative , cu modificările și completările ulterioare.”

 

 

Societatea TVG TAX AUDIT SRL

Societate de consultanță fiscală

Societate de audit financiar

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Cartea secretelor,

A doua lună de arest preventiv pentru fostul secretar al municipiului Deva

Fostul secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu (foto) și cumnatul acesteia, Adrian Bodrean rămân în arest preventiv. Decizia au luat-o

Contract semnat de conducerea Consiliului Județean pentru Sarmizegetusa Regia

S-a semnat contractul pentru Serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru proiectul ”Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului cultural

Închide