Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Cartea secretelor, de Eugen Chirovici, apărută la Editura Rao, București, 2018. Volumul constituie un thriller despre capcanele memoriei şi despre imaginea distorsionată pe care o avem despre evenimente din trecut.

Povestea plutește din prezent în trecut, răscolind amintiri și scoțând în lumină secrete bine ascunse în memorie. Prietenia și gelozia se țin aici de mână, având ca declanșator iubirea. Totul începe când James Cobb, un psiholog de meserie este oprit de un străin ciudat care îi cere ajutorul. Străinul acesta este Joshua Fleischer, un bogătan bătrân și filantrop ce vrea să primească sprijin specializat pentru a-și recupera amintirile legate de o noapte întunecată din tinerețea sa. Însă povestea pacientului și cea a doctorului țin de morți misterioase și de femei frumoase care au iubit sau au fost iubite prea mult. Publicată în Anglia, Olanda, Ungaria si Rusia  unde s-a clasat pe primele locuri în topul celor mai vândute volume, Cartea secretelor a apărut și în alte peste 20 de țări printre care Statele Unite, Franța și Germania. Scriitorul a năucit lumea literară cu primul lui roman în limba engleză, Cartea oglinzilor, devenit între timp un bestseller internațional tradus în 38 de limbi. Economist, jurnalist, scriitor și pictor, Chirovici a publicat peste 1. 000 de articole în România și în străinătate și este autorul a numeroase romane și cărți de eseistică și istorie economică.

 

Publicația Daily Telegraph:  „O colecție de scamatorii încântătoare… Dacă moda romanelor polițiste atât de minuțios construite pare să fi trecut, asta se întâmplă probabil și pentru că puțini scriitori sunt în stare să ofere astăzi ceea ce oferă Chirovici.”

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.