Debut cu dreptul pentru noua echipă hunedoreană

11 Liga a IV-a 5 septembrieOvidiu Mănăstire

CS Hunedoara, noua grupare înfiinţată de autorităţile locale din municipiul de pe Cerna, a obţinut o remiză fără goluri pe terenul ocupantei în locului 3 în ediţia trecută a Ligii a IV-a, Şoimul Băiţa. Punctul este unul preţios pentru alb-albaştrii, în condiţiile în care aceştia au jucat 25 de minute în inferioritate numerică.

Tatonarea, cuvântul de ordine
Având în faţă o trupă experimentată, hunedorenii au jucat organizat, condiţia fizică ajutându-i în duelurile individuale. După un şut a lui Stan, puţin pe lângă poartă, duelul s-a jucat mai mult între cele două careuri, ambele echipe preferând tatonarea. În finalul primei reprize, Roşca avut două şanse de gol pentru Şoimul, ambele ratate, iar la cealaltă poartă, Huzum a scos în extremis şutul lui Lăcătuş, după o acţiune personală.

Superioritate nefructificată de gazde
Trupa gazdă a presat mai mult în repriza secundă dar prima ocazia a apărut tot la poarta ei, voleul lui Stan de la 18 metri fiind respins de Huzum. Şansa părea să surâdă gazdelor după ce Robert Popa a fost eliminat în minutul 64, pentru cumul de cartonaşe, dar alb-albaştrii s-au apărat organizat. Au avut şi şansă, la un gol anulat lui Uruci pentru offside iar Paşca i-a salvat la o execuţie din careu a lui Stamatin. În final, CS Hunedoara putea da lovitură, la o cursă a lui Bularda încheiată cu un şut din careu, însă Huzum a salvat. Un rezultat echitabil, care mulţumeşte trupa oaspete, una ce promite mult.

Jiul, singura care s-a impus acasă
Tot cu o remiză albă s-a încheiat şi celălalt derby al etapei, Hercules Lupeni – Retezatul Haţeg iar Jiul Petroşani a fost singura gazdă care s-a impus, alb-negrii câştigând la limită duelul cu Minerul Uricani. În schimb, Universitatea Petroşani şi Aurul Brad au învins în deplasare cu acelaşi scor, 2-1, prima pe terenul Metalului Crişcior iar cea de-a doua la Călan. Duelul Aurul Certej – Inter Petrila a fost amânat pentru data de 21 septembrie.
ŞOIMUL BĂIŢA 0:
Huzum – Kelemen, A. Sevastiţa, V. Sevastiţa (35 Mateescu), Petresc – Chelariu (46 Salamon), Şoit, Benea (cpt.), Ungur (46 Stamatin) – Suciu (66 Uruci), Roşca. Antrenor: Elek Szemely.
CS HUNEDOARA 0:
Paşca – Ciucurescu (cpt.), Daisa, Ciumaşu, Mercurean – Baban (78 Moroşanu), R. Popa, Stan, Scorobete (90+3 Caval) – Lăcătuş (85 Bularda), Marcu. Antrenor: Mircea Alic jr.
Arbitrii: Valentin Gavrilă (Crişcior), Claudiu Doarvoaş (Mintia), Marius Corui (Deva)
Cartonaş roşu: R. Popa (64)

 

Liga a IV-a, etapa I
Jiul Petroşani – Minerul Uricani 1-0
Hercules Lupeni – Retezatul Haţeg 0-0
Metalul Crişcior – Universitatea Petroşani 1-2
Şoimul Băiţa – CS Hunedoara 0-0
Victoria Călan – Aurul Brad 1-2
Aurul Certej – Inter Petrila – amânat pe 21 septembrie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare