Start perfect pentru Autobergamo în noul campionat

11 Autobergamo 5 septembrieOvidiu Mănăstire

Gruparea antrenată de Florin Ignat a început excelent noul sezon al Ligii I, impunându-se chiar pe terenul marii rivale, Informatica Timişoara, scor 3-2. Chiar dacă au condus la un moment dat cu 3-0, alb-vişiniii au trăit periculos finalul de meci, timişorenii revenind şi fiind aproape de egalare.

Aproape de scorul de forfait
Gazdele au avut primele ocazii dar Iancu a fost la post, salvând atât în faţa lui Thiago cât şi la mingea expediată de Janjic. De partea cealaltă, Nuno Coco nu l-a putut învinge pe Giurcanu iar bănăţenii au mai trecut o dată pe lângă gol, la o minge trimisă în bară de Rakic, în minutul 10. Au urmat apoi două minute providenţiale pentru deveni, care au înscris de tot atâtea ori. Mai întâi, Ignat l-a surprins pe Giurcanu cu un şut la colţul scurt de la 12 metri, fază urmată de a şasea greşeală de echipă a gazdelor, penalizată cu lovitură de la 10 metri. Cristi Matei a transformat cu siguranţă, aducând un avantaj liniştitor pentru alb-vişinii. Căpitanul devean putea face scorul de forfait, ratând două ocazii mari din apropierea porţii dar şi încă o lovitură de la 10 metri, Giurcanu apărând şutul său.
Informatica a scăpat în această repriză în două rânduri de eliminare, după ce arbitrii i-au iertat pe Savio şi Rakic de cuvenitul cartonaş roşu, după ce i-au lovit cu cotul în figură pe Paulo Ferreria, respectiv Tacot.

Victorie obţinută cu emoţii
Derby-ul părea decis în minutul 28, când Nuno Coco ridica scorul la 3-0, înscriind după o intercepţie în faţa lui Rakic. Însă două nesincronizări în apărare, în acelaşi minut 28, au făcut ca gazdele să revină, marcând de două ori. Mai întâi, Savio a înscris din pasa lui Simic iar Janjic a transformat un penalti scos tot de Simic. Presiunea gazdelor s-a accentuat şi alb-violeţii au ratat ocazie după ocazie, trimiţând mingea de două ori în bară, prin sârbii Rakic şi Janjic. Devenii au rezistat însă, în ciuda faptului că adversarul a jucat fără portar în ultimele trei minute, şi se întorc la Deva cu o victorie foarte importantă în debut de sezon. Peste o săptămână, un nou derby, contra campioanei City’us Tg. Mureş.

INFORMATICA TIMIŞOARA 2 (0):
Giurcanu – Simic, Janjic, Rakic, Rajcevici. Au mai jucat: Ilaş, F. Matei (cpt.), Savio, Thiago, Lupu. Antrenor: Robert Lupu
AUTOBERGAMO DEVA 3 (2):
Iancu – C. Matei (cpt.), Al-Ioani, Nuno Coco, Paulo Ferreira. Au mai jucat: Ignat, Pînzaru, Tacot, Obadă. Antrenor: Florin Ignat
Arbitrii: Gabriel Gherman (Bucureşti) – Daniel Decă (Brăila)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare