De unde vii, ca să îţi spun dacă mai stai în izolare!

14 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

De astăzi, sunt eliminate măsurile de carantină/izolare la locuinţă/locaţie de către cei care vin în România din următoarele ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.
„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, sâmbătă, că românii care vor sosi din aceste 17 state europene nu vor mai intra în carantină sau autoizolare, dacă sunt asimptomatici. În plus, se vor relua şi zborurile către alte trei state europene, respectiv Austria, Elveţia şi Germania“, a spus Sebastian Mezei (foto), directorul executiv al DSP Hunedoara.
Această listă este alcătuită în funcţie de câte cazuri noi înregistrează ţările. Astfel, media trebuie să fie sub cinci cazuri la un milion de locuitori. În cazul în care aceste state înregistrează o creştere a cazurilor, ele pot fi eliminate de pe listă, existând şi posibilitatea să fie adăugate noi state, dacă situaţia epidemiologică o permite. Cei care doar au tranzitat ţările exceptate, plecând de fapt din alte state, care nu sunt incluse pe listă, vor intra în continuare în izolare la domiciliu. De exemplu, cei care se întorc din Franţa sau Italia vor intra în continuare în izolare, chiar dacă se întorc cu maşina şi tranzitează Austria şi Ungaria, ţări aflate pe listă. Pe listă se află şi trei state către care până acum au fost zborurile suspendate. Este vorba despre Austria, Elveţia şi Germania, către şi dinspre care zborurile pot fi reluate începând de astăzi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Site-ul www.produsdehunedoara.ro a intrat în funcţiune

Site-ul www.produsdehunedoara.ro, o iniţiativă a Consiliului Judeţean Hunedoara şi Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara, devine funcţional începând de...

Cei de la serviciul de gospodărire a municipiului au colorat Deva

Muşcate, trandafiri, jardiniere de-ţi fură privirea chiar şi din maşină, precum şi multe flori de sezon, toate acestea au nuanţat...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Recurs la morală

De peste un an, în fiecare săptămână, spun în această pagină lucruri care să ne ajute să trăim frumos, sau...

Închide