Mii de elevi încep astăzi examenul de Evaluare Naţională

14 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Astăzi încep examenele de Evaluare Naţională. În judeţul nostru, s-au înscris 3.187 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, 82,66 la sută din mediul urban, iar 17,34 la sută din mediul rural, conform situaţiei centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Contestaţiile se fac şi electronic
Astăzi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 17 iunie, va avea loc proba la Matematică. Un număr de 66 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine joi, 18 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.
Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 60 de centre de examen. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 şi 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 şi 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Elevii pozitivi cu noul virus dau mai încolo testele
În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.
Măsurarea temperaturii se va face cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de două-cinci minute.
Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De unde vii, ca să îţi spun dacă mai stai în izolare!

De astăzi, sunt eliminate măsurile de carantină/izolare la locuinţă/locaţie de către cei care vin în România din următoarele ţări: Austria,...

Site-ul www.produsdehunedoara.ro a intrat în funcţiune

Site-ul www.produsdehunedoara.ro, o iniţiativă a Consiliului Judeţean Hunedoara şi Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială a Judeţului Hunedoara, devine funcţional începând de...

Cei de la serviciul de gospodărire a municipiului au colorat Deva

Muşcate, trandafiri, jardiniere de-ţi fură privirea chiar şi din maşină, precum şi multe flori de sezon, toate acestea au nuanţat...

Închide