De pe pârtie, pe patul de spital

03 ranit 1 (2)Maximilian Gânju

Un tânăr de 20 de ani a ajuns pe patul de spital după ce s-a accidentat la concursul extrem de schi şi snowboard derulat în Masivul Oslea din Munţii Vâlcan.
Accidentul a avut loc sâmbătă în zona de gol alpin, iar transportul rănitului până la locul unde erau echipele de paramedici a fost o adevărată provocare pentru salvatori. „Salvamontiştii şi jandarmii montani care asigurau ordinea publică la un concurs de schi şi snowboard, desfăşurat în Masivul Oslea, din Munţii Vâlcan, au acordat sprijin unui concurent care s-a accidentat. Tânărul, în vârstă de 20 ani, din municipiul Hunedoara, s-a accidentat la genunchiul stâng în timp ce cobora cu placa de snowboard. Salvamontiştii au imobilizat piciorul tânărului şi l-au pregătit pentru transport. Jandarmii montani au solicitat sprijin paramedicilor SMURD prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie din dotare, având în vedere faptul că în acea zonă nu este semnal GSM.
Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au transportat pe tânărul accidentat, cu akia, până la cabana de vânătoare Câmpuşel, acţiune ce a durat mai bine de o oră”, a declarat Nicolae Răducu, purtător de cuvânt IJJ Hunedoara.
Peste 100 de tineri pasionaţi de schi extrem ori snowboard au luat parte la Red Bull Oslea Hiride, singura competiţie de freeride de la noi din ţară.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare