Surprize şi scântei la reluarea Ligii a IV-a

11 x 2 adrian-pribac a marcat ambele goluri ale liderei Retezatul HategCiprian Marinuţ

CS Vulcan şi Hercules Lupeni, ocupantele locurilor doi şi trei în ierarhia campionatului Ligii a IV-a, au suferit eşecuri neaşteptate în prima etapă a returului, disputată la finalul săptămânii. Astfel, distanţa dintre cele două şi lidera Retezatul Haţeg, care a trecut, acasă, de Jiul, a devenit mai mare, iar misiunea „zimbrilor” pare una facilă. Meciul rundei a opus echipele Aurul Certej şi CNS „Cetate” Deva, partida fiind colorată cu patru goluri şi un joc aprig, soldat cu 14 cartonaşe galbene şi accidentarea serioasă a unui jucător devean.

Start favorabil liderei
Cea mai mare surpriză a etapei o reprezintă eşecul grupării CS Vulcan, învinsă, scor 0-2, pe teren propriu de Victoria Călan, una dintre codaşele clasamentului. Hercules Lupeni a plătit tribut absenţei a cinci titulari şi a pierdut cu scorul de 2-1 partida din deplasare de la Geoagiu Băi. În schimb, lidera Retezatul Haţeg, care la un moment dat a jucat în 10 oameni, a dispus cu 2-0, acasă, de Jiul Petroşani. Golurile „zimbrilor” au fost semnate de Adrian Pribac, în minutele 63 şi 68. În urma acestor rezultate, Retezatul şi-a mărit avansul la 12 puncte faţă de CS Vulcan şi la 14 faţă de Hercules Lupeni. Un rezultat surpriză au reuşit şi cei de la Universitatea Petroşani. Rămaşi fără antrenor şi cu o echipă de „dezertori”, „studenţii” au reuşit o victorie nesperată, acasă, în faţa celor de la Minerul Uricani. Minerii au ratat un penalti în minutul 55 şi au condus apoi prin golul semnat de Elian Preoteasa (min. 72), dar în ultimele 10 minute, Universitatea a punctat de două ori prin Colţişor (min. 81) şi Munteanu (min. 87), câştigând cu 2-1.

Un eurogol salvator şi multe durităţi
Aurul Certej şi CNS Cetate Deva s-au duelat cu o ambiţie demnă de o finală, iar orgoliile au dat deseori în clocot, jocul fiind uneori prea dur pentru un meci de campionat. La goluri a fost egalitate, scor 2-2, la fel ca şi la cartonaşe galbene, 7-7. În plus, devenii s-au ales şi cu antrenorul Marius Sîrbu trimis în tribună pentru proteste şi cu jucătorul Şumuţuiu accidentat serios la genunchi (posibilă ciupitură de menisc şi întindere a ligamentelor).
Primele trei goluri s-au marcat în ultimele cinci minute ale primei reprize. Gabi Constantin jr. a deschis scorul pentru Aurul în minutul 40, Boloş a egalat pentru CNS în minutul 44, iar Torok a stabilit scorul la pauză la 2-1, la ultima fază a reprizei. Trupa pregătită de Marius Sîrbu a egalat în minutul 95, printr-un gol spectaculos reuşit de Cărăvan. Antrenorul Marius Sîrbu a fost trimis în tribună, pentru că a intrat pe teren la jumătatea reprizei secunde, solicitând un penalti pentru echipa sa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare