Politica si administratie

De la Dobra, vin veşti bune

Magdalena Şerban

Program încărcat pentru edilul comunei Dobra, Ghiorghe Şuiagă (foto). Fie că e vorba de reabilitări şi sfinţire de biserică, fie de noi investiţii, mereu strigă prezent.

Biserică cu straie noi
Lăcaşul ortodox „Cuvioasa Paraschiva“, din satul Făgeţel, este o construcţie ce datează din anul 1940. Pentru că timpul a fost necruţător, biserica a trebuit reabilitată atât în interior, cât şi în exterior, ceea ce s-a întâmplat pe parcursul ultimilor ani, cu ajutor de la bugetul local şi de la enoriaşi. Totodată, a fost montată aici şi o centrală termică. Dat fiind faptul că ultima ei sfinţire s-a făcut în 1970, anul acesta, în 2 iunie, va fi oficiată o slujbă de binecuvântare a proaspetelor lucrări, la care este invitat Preasfinţitul Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei.

Din grajd, sală de evenimente
Pe lista ultimelor realizări ale administraţiei locale, se numără şi o sală de evenimente, în satul Lăpuşnic. Fie că e vorba de voie bună sau de pomeni, de acum încolo, localnicii vor avea unde să şi le organizeze. „Nu avem cămin cultural în acest sat. A fost demolat după Revoluţia din 1989 şi de atunci, nu s-a mai făcut altul. Este cuprinsă o astfel de construcţie într-un program guvernamental, dar încă nu am primit veşti. Lipsa banilor cred că e principala cauză. Aşa că am găsit o soluţie de compromis şi dintr-un grajd, am pus bazele unei săli de mese. Am reabilitat locaţia, am făcut extindere, aşa că oamenii vor avea la ce să apeleze, de acum încolo”, a precizat Ghiorghe Şuiagă.

Urări de sărbători
De Paşti, comunitatea din Dobra nu va avea parte de vreun spectacol. Banii sunt puţini, vremurile grele, iar bugetul trebuie îndreptat către investiţii. Totuşi, nu se putea trece aşa, cu una cu două, peste Sărbătorile Pascale. „Am trimis câte o felicitare la fiecare gospodărie, în semn de preţuire. Cu această ocazie, doresc să le adresez cele mai calde gânduri de bine, sănătate şi bucurie, tuturor dobrenilor”, a spus, în încheiere, edilul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.