Politica si administratie

De ce nu vrea Uniunea Europeană să avem Crăciun

Sorina Popa

Nu mai spuneți Crăciun, ci sărbători de sezon! Cu asta se ocupă Uniunea Euro­­peană, de parcă ne poate in­ter­zice cineva să ne petrecem sărbătorile așa cum sun­tem, liberi.

Regimul comunist a încercat la fel
După scandalul provocat de aceste reco­mandări, Comisia Europeană a retras di­rec­tivele interne privind limbajul de incluziune socială cu referiri la Crăciun. Documentul a de­clanșat un scandal după ce a apărut în presa din Italia, unde politicienii de extremă dreapta l-au folosit pentru a le transmite eronat oamenilor că ”UE nu-i mai lasă să folo­sească cuvintele Crăciun sau Maria.”
La noi, președintele Academiei Ro­mâne, Ioan Aurel Pop, a intervenit în scandalul generat de interzi­ce­rea cuvântului ”Crăciun”, la re­co­man­darea Comisiei Euro­pe­ne. Ioan Aurel Pop arată faptul că și regimul comunist a încercat ace­lași lucru, dar nu au reușit să schim­be tradițiile și credințele poporului român.
„Aud, că se gândesc unii să ne interzică Cră­ciunul. Acești „unii” nu sunt oricine, ci Co­misia Euro­peană, dornică să introducă în Par­lamentul European un proiect de rezoluție prin care termenul „Crăciun” să fie în­locuit cu „sărbătoare”. Aflu că, de această dată, nu s-a reușit. Pentru unii pare stupefiant, pentru al­ții pare ideal, iar pen­tru cei mai mulți fap­tul ră­mâne indi­fe­rent. Tinerii nu mai știu că re­gimurile co­mu­niste au făcut același lucru, cu intensități și durate diferite. La noi, după 1948, cuvântul „Crăciun” a fost prohibit și în­lo­cuit cu „Săr­bă­torile de iarnă”, iar „Moș Cră­ciun” devenise oficial „Moș Gerilă”. Altfel spus, nimic nu este nou sub soare! Acestea se petreceau în vre­mea globalismului co­mu­nist, când se con­struia societatea atee și „po­porul muncitor unic”, sub egida lui Lenin, Stalin și a altor emuli ai lui Marx. Azi avem un globalism neomarxist care urmărește, cu aceleași cuvinte ori cu altele, apropiate ca sens, scopuri similare. În curând, ni se va spune cum și dacă să folosim termenul „Paști” și ni se va indica cine a înviat și dacă a înviat cineva acum două milenii. Lamentabile iluzii și inutile consumuri de energie, pe banii contribuabililor naivi! Mulți alții, mai puternici decât liderii de la Bruxelles și de la Strasbourg, au încercat să juguleze credința noastră creștină și au falimentat. Revoluția Franceză de la 1789 a înlocuit creștinismul cu numitul „cult al rațiunii”, dovedit a fi, în scurt timp, un fiasco total. Un mare prelat român – cel care a citit la 1 Decembrie Rezoluția de Unire de la Alba Iulia, în fața „Măritei Adunări Naționale” și care acum este „Fe­ricit” în calendar – a spus: „credința noastră este viața noastră”. Lăsați-ne așa cum suntem și cum am apucat de la moși și strămoși și ocupați-vă de treburi administrative pentru Europa, că sunt destule! Până atunci – chiar dacă ne mo­dernizăm și ne adap­tăm zi de zi lumii tre­pi­dante în care trăim – „noi locului ne ținem”, vorba Poetului”, a scris Ioan Aurel Pop pe pagina sa de Facebook.

One thought on “De ce nu vrea Uniunea Europeană să avem Crăciun

  • La un popor de căciuliti ca noi,totul e posibil.
    Eliminarea lemnelor pt încălzire este alt exemplu de bătaie de joc!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura