Politica si administratie

Tone de gunoaie adunate, din nou, de la blocul fantomă din Hunedoara

Adriana Năstase

Singura soluție, pentru ca mizeria de la Blocul G2 din municipiul Hunedoara să dispară este ca imobilul să fie demolat. Ceea ce se va și întâmpla. Blocul fantomă va fi dărâmat!

Avertizați, dar degeaba
Pentru a şasea oară în acest an, Primăria mu­nicipiului Hunedoara a fost nevoită să vină în sprijinul operatorului de salubritate Brai Cata pentru a curăţa zecile de metri cubi de gunoi care se tot adună atât în jurul punctului de colectare cât şi în spatele imo­bilului.
Blocul este locuit de cetăţeni care ignoră cele mai elementare norme de conduită ci­vică privind modul de depunere a de­şeurilor, susțin reprezentanții primăriei.
Deşi cetăţenii din zonă au fost sprijiniţi ori de câte ori a fost nevoie cu ridicarea gu­noiului, deşi au fost avertizaţi în repetate rân­duri că pot primi amenzi consistente, fe­no­menul persistă: mai ales în spatele imo­bi­lului apar mormane imense de gunoi, multe dintre deşeuri fiind aruncate direct de pe geam.
Şi, pentru ca limitele absurdului să fie în în­tregime depăşite, tot cei care produc mi­zeria din jurul blocului sunt cei care fac re­clamaţii pe tema gunoaielor de aici, inclusiv la Garda de Mediu.
Se pare că problema nu va dispărea decât după ce blocul va fi demolat. Primăria a decis ca blocul să fie demolat, în urma unei expertize tehnice care a relevat că imobilul nu mai prezintă siguranţă. Demolarea nu poa­te începe însă decât după ce se reu­şeş­te relocarea tuturor familiilor care mai lo­cuiesc aici.
„Primăria municipiului Hunedoara nu do­reşte să lase în stradă zeci de oameni, prin­tre care mulţi copii mici, acum, la început de iarnă. Însă şi aceşti oameni trebuie să do­ve­dească faptul că merită să mai fie găzduiţi o vreme în Blocul G2 de pe strada Mureşului până când se vor găsi alte locuinţe sociale pentru fiecare. În perioada următoare, zona va fi atent supravegheată de Poliţia Locală şi cine va fi depistat că depune deşeuri în mod neconform va fi amendat conform legii. Iar amenzile pleacă de la 10.000 de lei şi pot ajunge până la 20.000 de lei. Suntem toleranţi cu familiile nevoiaşe, dar nu putem tolera astfel de situaţii”, a declarat primarul mu­nicipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura