Actualitate

De ce nu este repus pe post fostul manager al teatrului din Petroșani

Adriana Năstase

Un nou concurs pentru postul de manager al teatrului I.D.Sîrbu din Petroșani va fi organizat luna viitoare. Singurul candidat pentru acest post este actualul manager interimar al instituției de cultură, Irina Bodea.

Doar suspendarea dispozițiilor
Telenovela de la teatrul din Petroșani, cu schimbarea lui Cosmin Rădescu din funcția de manager, repunerea lui pe post și iarăși eliberarea lui din funcție pare să ia sfârșit.
Dar de ce nu a fost repus pe funcție Cosmin Rădescu, după ce s-a vehiculat că instanța a dat o sentință în acest sens.
MESAGERUL HUNEDOREAN i-a solicitat secretarului general al județului, Daniel Dan, un punct de vedere vizavi de situația de la Teatrul din municipiul Petroșani.
„Nu există o sentință judecătorească prin care să fim obligați să facem ceva, noi, Consiliul Județean sau fostul manager. Nu există o sentință să-l repunem pe post pe Cosmin Rădescu. Instanța a decis doar că se suspendă dispoziția prin care fostul manager a fost sancționat deoarece a adus injurii conducerii Consiliului Județean și cea prin care i-a încetat contractul de manager pentru că nu s-a prezentat la evaluarea activității sale. Fostul manager trebuia să depună o cerere, în termen de 60 de zile de la decizia respectivă, de anulare a dispozițiilor suspendate. El a depus cererea respectivă, dar aceasta a fost anulată. Efectul juridic este ca și când nu a fost depusă solicitarea. În aceste condiții, dispoziția de încetare a contractului său de management a intrat în vigoare. Concluzia este că nu există o sentință de repunere pe post a lui Cosmin Rădescu, ci doar o sentință de suspendare a unei dispoziții. Pe de altă parte, în ședința de Consiliu Județean din această săptămână avem un proiect de hotărâre de reziliere a contractului de manager al lui Cosmin Rădescu”, a declarat secretarul general al județului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.