De ce nu au votat aleşii judeţeni de la Putere pentru paza cetăţilor dacice

Sorina Popa

Ieri a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Hunedoara. Pe ordinea de zi a fost şi proiectul privind asigurarea pazei pentru cele 4 cetăţi dacice preluate recent în administrare de către instituţia judeţeană.

Datoria morală
Proiectul a primit votul a 22 de aleşi judeţeni, de la PSD şi Pro România, deşi cei de la UDMR, PNL (n.r.-cu excepţia lui Mar­cel Goia) şi USR-PLUS s-au abţinut de la vot pe motiv că nu au fost consultaţi în legătură cu suma alocată pentru pază. Suma respectivă se ridică la 380.000
de lei.
Cele 4 cetăţi dacice monument Unesco din Munţii Orăştiei preluate în administrare de CJ sunt: Costeşti-Cetăţuie, Costeşti-Blidaru, Luncani-Piatra Roşie şi Băniţa.
„Le readuc aminte consilierilor judeţeni din PNL, UDMR şi USR-PLUS că fostul lor coleg de alianţă guvernamentală de la USR-PLUS, candidat din partea PLUS la alegerile locale din 2021, a profanat în primăvară cetatea dacică de la Costeşti-Blidaru. Împotriva celor ca el trebuie să protejăm aceste monumente UNESCO, cât mai repede! Din acest an, cele 4 cetăţi monument UNESCO sunt în administrarea CJ Hunedoara, motiv pentru care avem datoria morală şi obligaţia legală să le pro­tejăm! Din fericire, proiectul de hotărâre a trecut cu 22 de voturi pentru (PSD şi Pro România), iar cetăţile monument UNESCO din Munţii Orăştiei vor fi păzite începând din acest an”, a declarat Alin Ţambă, vice­preşedinte al CJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.