De ce îi este frică directorului teatrului din Petroşani de evaluarea anuală?

29 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Evaluarea directorului Teatrului „I.D. Sîrbu“ din municipiul Petroşani a stârnit scandal în instituţia culturală. Ieri, la finalul conferinţei de presă susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora şi de administratorul public al judeţului, Costel Avram, mai mulţi salariaţi ai teatrului au aşteptat şi au pus de un mic protest în faţa muzeului devean.
Se ştie că directorul teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu, membru PNL, continuă să atace conducerea social-democrată a instituţiei judeţene, acum nefiind de acord cu evaluarea sa profesională. Asta, deşi toţi directorii instituţiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean dau anual un test de evaluare. Ieri, într-o emisiune TV, Cosmin Rădescu a arătat cu degetul către Costel Avram, fiind extrem de nervos pe acesta şi susţinând că actorii au muncit în toată această perioadă de pandemie.
Artiştii au „sărit“ pe Avram, reproşându-i că ţine cu foşti angajaţi ai instituţiei teatrale. Este vorba de actorul Nicolae Vicol, care a câştigat definitiv procesul cu Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu“, după ce a fost dat afară, şi de fosta directoare a teatrului s-a amintit, Nicoleta Bolcă fiind făcută, alături de Vicol, „hoţi“ de către un salariat al teatrului din Petroşani.
Costel Avram a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „personal, având în vedere faptul că directorul Rădescu este într-un litigiu cu Consiliul Judeţean, nu consider că el trebuie să fie evaluat, fiind interimar pe post. Însă, cei de la Resurse Umane au spus că aşa e legea şi trebuie respectată. Toţi directorii instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean susţin acest test. Dacă obţin notă mai mică de şapte atunci nu-şi păstrează postul. Aşa e stipulat în contractul de management”, a arătat administratorul public al judeţului.
Cosmin Rădescu susţinea, ieri, la emisiunea de la o televiziune locală, că nu ştie la ce oră să se prezinte la evaluare, deoarece nu i s-a comunicat decât ziua, 2 iulie 2020. Mircea Bobora a intervenit în emisiune şi a spus că evaluarea lui Rădescu s-a amânat şi va fi anunţat când să se prezinte.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
REPERE MEDICALE. Vitamina A

Vitamina A este denumirea unui grup de substanţe cu rol esenţial în sprijinirea vederii şi a sistemelor imunitar, digestiv şi...

Şofer băut şi fără permis. A avariat trei maşini!

Oamenii legii au fost sesizaţi de proprietarii autoturismelor avariate după ce au observat că bărbatul de la volan este băut....

Doi falsificatori de valută rămân în arest

Decizia aparţine Curţii de Apel Timiş după ce membrii grupării din Valea Jiului, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat,...

Închide