Încă un parteneriat internaţional încheiat de Insemex Petroşani

Magdalena Şerban

Conducerea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a încheiat un parteneriat de cooperare şi totodată este parte a unui consorţiu internaţional împreună cu alte patru entităţi de consultanţă şi cercetare din Grecia, Austria, Spania şi Turcia legat de proiectul „Asistenţă tehnică pentru consolidarea formării şi capacităţii de cercetare a Centrului de instruire şi cercetare în domeniul social şi de muncă din Ankara, Turcia“.
„Scopul proiectului este acela de a consolida capacitatea primului Institut de Muncă din Turcia, datând din 1955. Se doreşte sprijinirea procesului de elaborare şi implementare a politicilor de angajare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Mai exact, va creşte capacitatea instituţională a beneficiarului operaţiunii şi se va îmbunătăţi capacitatea serviciilor publice de angajare. Contractul vizează consolidarea capacităţilor instituţionale ale Centrului de instruire şi cercetare în domeniul social şi de muncă (ÇASGEM), ale partenerilor sociali şi ale ONG-urilor prin adaptarea modulelor de instruire în reabilitarea profesională. De asemenea, mai înseamnă livrare de instrucţiuni pentru trainer, proiectarea scenariilor de formare virtuală, organizarea de vizite de studiu, precum şi ateliere şi seminarii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special în sectorul construcţiilor, mineritului, chimiei şi metalelor. După cum am mai afirmat şi în alt context, sănătatea şi securitatea în muncă rămân polii noştri de interes major, salvarea de vieţi constituind cel mai important palier de cercetare. Pentru a atinge acest obiectiv e nevoie de prevenţie. Rămânem activi în acest domeniu extrem de important pentru societate“, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
De precizat că durata de implementare a proiectului este de trei ani, adică până în 2 martie 2023, iar bugetul total prevăzut pentru îndeplinirea sarcinilor stabilite prin contract este de 3.236.950 de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.