De astăzi, încep simulările pentru elevii de clasa a VIII-a

04 Evaluare-nationala.subiecte-si-evaluareLoredana Goangă

Începând de astăzi şi până pe 20 februarie, elevii hunedoreni de clasa a VIII-a vor susţine simulările Evaluării Naţionale, însă aceştia nu vor fi testaţi la toată materia de examen, unele noţiuni fiind exceptate.

„Materia va fi limitată”
„La nivelul judeţului nostru, aproximativ 3.800 de elevi de clasa a VIII-a vor susţine simulări la Limba şi literatura română pe 18 februarie, la Matematică pe 19 februarie, iar acolo unde este cazul, la Limba Maternă, pe 20 februarie. În ceea ce priveşte centrele de examinare, acestea sunt în număr de 16, iar centrele de evaluare sunt şapte. De menţionat este faptul că la vară, atunci când va fi susţinută Evaluarea Naţională, centrele de evaluare vor fi restrânse la trei”, a declarat Marta Mate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Tot aceasta a mai spus că există o limitare a materiei, în funcţie de cât au parcurs şcolarii până acum.
De asemenea, rezultatele obţinute vor fi afişate pe 7 martie, iar notele nu vor fi trecute în catalog. La final, după ce vor fi publicate rezultatele, acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei,  şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Filmaţi şi anul acesta
Examenul de Evaluare Naţională va începe pe 23 iunie a.c. şi va fi supravegheat video. Camerele vor fi instalate în sălile de examen, în sălile în care se descarcă subiectele, dar şi în cele în care se evaluează lucrările scrise. Totodată, Ministerul Educaţiei a hotărât ca începând de anul acesta, media de admitere la liceu să reprezinte 75 la sută din media generală obţinută la Evaluarea Naţională, iar restul de 25 la sută să constituie media generală de absolvire a claselor V-VIII. Această decizie a venit în urma rezultatelor slabe de anul trecut.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare