De 28 de ani, fără Mişa Klein

Mircea Crivăţ

Au trecut 28 de ani de când cel mai cunoscut şi apreciat fotbalist hunedorean, Michael Klein, a trecut la cele veşnice. S-a întâmplat în 2 februarie 1993.
Michael Klein, sau Mişa, cum il alinta toată lumea, s-a născut la 10 octombrie 1959, în satul Amnaş din judeţul Sibiu, o localitate în care trăiau un mare număr de etnici saşi. Dar familia sa s-a stabilit la Hunedoara, unde acesta a crescut şi şi-a croit drumul în viaţă şi cel pe plan sportiv.
De-a lungul carierei sale Michael Klein a jucat la echipele de club Corvinul Hune­doara, Dinamo Bucureşti şi KFC Uerdingen 05.
A debutat în echipa naţională a României în luna septembrie a anului 1981. A jucat aici 90 de meciuri în care a marcat 5 goluri. Ultima dată a jucat în echipa naţională a României în noiembrie 1991. La Corvinul Hunedoara, Klein a activat între anii 1977 – 1988. Timp de zece ani, Michael Klein a fost căpitanul echipei hunedorene. În această perioadă, a jucat 313 meciuri şi a marcat 37 de goluri. În anul 1989, Mişa Klein s-a transferat la Dinamo, devenind în scurt timp liderul echipei. În Cupele Europene a jucat 13 meciuri şi a marcat 2 goluri.
Din păcate, eforturile uriaşe din teren l-au costat un infarct şi chiar viaţa, Mişa murind pe teren, în timpul unui antrenament, în data de 2 februarie 1993.
În memoria sa şi pentru tot ce a făcut pentru Hunedoara ca fotbalist, complexul sportiv din municipiu îi poartă astăzi numele, iar în centrul oraşului are o statuie în mărime naturală.
În fiecare an, în data de 2 februarie, sportivi, suporteri, prieteni, rude şi oficialităţi participă în Hunedoara la evenimentele organizate în memoria fotbalistului plecat prea repede dintre noi. Din păcate, în acest an, din cauza restricţiilor impuse de pan­demie, nu s-a putut organiza un eveniment cu participare largă, ci au fost depuse, într-un cadru restrâns, câteva coroane şi jerbe de flori de reprezentanţii primăriei şi de către unii locuitori ai municipiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare