Sport

David Popovici, gest de mare campion după ce a cucerit medalia de aur la Sette Colli. Spectatorii prezenţi au aplaudat minute în şir

Sâmbătă, 24 iunie 2023, David Popovici a cucerit medalia de aur la Sette Colli, Italia, iar la scurt timp după succes a avut un gest de mare campion. Spectatorii prezenți în tribune la Roma au aplaudat minute în șir, scrie prosport.ro.

Pentru cei care au nevoie cu adevărat
David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur în Italia, la Sette Colli, după ce a ieșit învingător din bazin la capătul probei de 100 de metri liber. Mai mult, Popovici nu s-a mulțumit doar cu aurul, ci a stabilit și cel mai bun timp din istoria competiției de la Roma, cu 48.10 secunde. La scurt timp după ce a părăsit bazinul, starul natației mondiale a avut un gest de mare campion. David Popovici i-a oferit medalia de aur unui copil care a învins cancerul. Popovici este „Ambasador al Speranței” pentru MedLife în campania SperanțaNuMoareDeCancer, iar cu această ocazie a dorit să facă un copil fericit. În același timp, campionul mon­dial și european a oferit și câteva decla­rații prin intermediul unui comu­nicat: „Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănă­tății. Copiii diag­nos­ticați cu cancer au nevoie de susți­nerea noastră. Talente­le pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari. Pen­tru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supravie­țuire pentru acești copii”, a transmis David Popovici, potrivit gsp.ro.

Gest similar
și în luna mai
În urmă cu mai bine de o lună, pe 3 mai, David Popovici a donat și medalia de aur pe care a cucerit-o la Campio­natele Mondiale de la Budapesta, în proba de 200 de metri liber. Atunci, medalia respectivă a fost topită și din ea au fost realizate mici atenții pentru copiii care luptă împotriva aceleiași boli menționate mai sus: „Medalia donată a fost topită și este în curs de a lua forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David dorind ca fiecare copil să câștige această bătălie pe viitor”, spuneau cei de la MedLife.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.