Politica si administratie

Cât durează renovarea Policlinicii din Deva

Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Deva va fi modernizat printr-un proiect obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Beneficiarul investiției este Consiliul Județean Hunedoara, în sub­ordinea căreia se află spitalul devean.

Și aparatură modernă
În prezent, Policlinica este tot mai mică pentru numărul de pacienți, modernizarea acesteia fiind absolut necesară. Spațiul nu a mai fost reabilitat de ani buni, iar interioarele sunt vechi și insuficiente. Instalațiile de aici sunt uzate. Proiectul se ridică la peste 4 milioane de lei, fondurile fiind obținute de Consiliul Județean Hunedoara prin PNRR. Durata totală de execuție a contractului este de 12 luni. Nu numai clădirea Ambulatoriului va fi renovată, dar va fi achiziționată aparatură medi­cală de ultimă generație.
În cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare. În urma evaluării, au fost selectate în ordinea descrescătoare a punc­tajului obținut, 55 de unități sa­nitare. Banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilita­rea, extinderea sau dotarea cu apara­tură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate.
„Una din preocupările mele ca minis­tru al Sănătății este să dezvoltăm ser­viciile medicale ambulatorii, spitali­zarea de zi și medicina primară, cât mai acce­sibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indi­catorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambula­toriilor care vor primi finanțare neram­bur­sabilă”, declara ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila. Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.