Sport

David Popovici a intrat în radarul americanilor

Mihai Leu (foto) a făcut un anunț ferm după ofertele primite de David Popovici din America. Fostul mare boxer și pilot din țara noastră a vorbit despre posibilitatea ca Popovici să accepte să reprezinte Statele Unite în viitor. David a intrat pe radarul ame­­ricanilor, după perfor­man­țele extraordinare de la Campio­natele Mondiale și Europene.

Va avea succes
Mihai Leu, anunț ferm după ofertele primite de David Popovici din America: ”Sunt multe milioane!”
Totul depinde acum de dorința spor­tivului de 18 ani. În acest context, Mihai Leu a intervenit și a dezvăluit ce ar face în locul puștiului-minune din natația mondială.
Mihai Leu a explicat că a avut o experiență neplăcută în străinătate, iar din acest mo­tiv nu s-ar mai grăbi să plece din țară.
Fostul boxer și pilot de curse este convins că David Popovici va avea parte de mult succes și apreciere în România, chiar dacă veniturile din natație nu vor ajunge la nivelul celor din Statele Unite.
Mihai Leu, sfat pentru David Popovici: „În România poate avea o viață extraordinar de frumoasă”
Mihai Leu este conștient de ofertele de milioane de dolari pregătite de americani pentru a-l “fura” pe David Popovici. Fostul mare sportiv privește dincolo de bani și consideră că varianta rămânerii în România este cea mai bună pentru dublul campion mondial.
„Este un sportiv extraordinar și eu cred că are șanse foarte foarte mari să devină un simbol al României. E foarte greu să spun eu ce aș face în locul lui fiindcă nu sunt în locul lui. El știe cel mai bine situația lui. Dar n-aș mai repeta niciodată experiența prin care am trecut ple­când din țară.
Chiar vorbeam zilele trecute cu cineva și mi-a spus ce oferte a primit David Popovici din America. Părerea mea e că va rămâne în România. (N.r. – Ce oferte?) Am înțeles că sunt niște oferte foarte tentante, cu multe milioane. Dar eu cred că va rămâne în România. Categoric, la valoarea pe care o are, sunt convins să primește foarte multe oferte.
Chiar dacă nu va fi plătit la fel de bine ca un înotător american… totuși, ma­jo­ritatea sumelor care vin în sportul de per­formanță vin din străi­nă­tate, de la companii din străinătate. Eu cred că va putea avea o viață ex­tra­or­dinar de frumoasă ră­mânând în România”, a spus Mihai Leu, la AS.ro LIVE.

La o universitate din SUA
Recent, și Eduard Novak a vorbit despre vii­torul lui David Popovici. Acesta ar putea să ple­ce la o Universitate din SUA, după Jocurile Olim­pice de la Paris. Ministrul Sportului îl sfătuieşte să con­cureze în continuare pentru România.
Camelia Potec a spus, într-un interviu la AS.ro LIVE, că David Popovici ia în calcul să plece din România după Jocurile Olimpice de la Paris. Şeful Sportului din România e de părere că Popovici nu trebuie să schimbe ţara.
„Sincer, n-am aceste informații, dar așa gândindu-mă pe acest subiect, eu consider că niciodată nu e bine să schimbi rețeta succesului. Dacă se simte bine la Lia Manoliu, cu această echipă – și sper ca până în 2024 să con­tinue performanțele și să obțină medalii – cred că ar fi bine să nu schimbe foarte mult.
Desigur, poate să meargă să studieze în SUA, dar să schimbi țara e deja cu totul o altă chestiune. Eu cred că nu va schimba țara niciodată. La nivel de regulamente, se poate, oricine poate să schimbe țara, dar nu văd sensul. În România, David e sprijinit de noi, de Guvern, Federație și sper să fie și spon­sor și ambasador al câtorva branduri. Eu cred că o să aibă un viitor strălucit aici.
Desigur, în lumea sportului sunt destui de mulți care ofertează și atrag alți sportivi. La urma urmei, fiecare sportiv trebuie să decidă asu­pra viito­ru­lui său, ce este bine pentru el. Noi, în po­ziția asta, nu avem asemenea puteri să vorbim mili­oa­ne de euro, dar sper că reu­șim să oferim tot sprijinul a­ces­tui spor­tiv”, a spus Eduard Novak în ex­clusivi­tate la AS.ro LIVE.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura