Dava salveazã onoarea sportului devean

Ciprian Marinuţ

Echipa Dava Deva a confirmat, ieri, la şedinţa de la sediul FRF, că va participa şi în noul sezon al Ligii I de futsal. Gruparea antrenată de Karoly Gaşpari rămâne astfel unica reprezentantă a sportului devean într-un eşalon de elită naţional, la nivel de  seniori.

Competiţie cu 11 echipe
Delegaţii cluburilor cu drept de joc în primele două ligi naţionale de futsal au participat, ieri, la sediul FRF, la şedinţa de organizare a noii ediţii de campionat. „S-a stabilit că în noul sezon al Ligii I vor evolua 11 echipe, iar în liga secundă vor activa şapte echipe. Între cele 11 echipe din Liga I este şi Dava Deva. Vor fi o serie de schimbări la nivel administrativ, deoarece fostul preşedinte al clubului este acum funcţionar public, însă activitatea se va continua”, a spus un oficial al grupării devene.

Futsal din pasiune
Tehnicianul Davei, Karoly Gaşpari, spune că mai are multe de demonstrat în futsal, deşi echipa se confruntă cu destule probleme financiare şi de lot. „E o perioadă dificilă în care mai toate ramurile sportive încearcă să supravieţuiască. Puteam să renunţ şi să mă reprofilez, însă cred că mai am multe de demonstrat în futsal. Nu am abandonat acest proiect, deoarece aici la Dava s-a format o familie frumoasă, care rămâne unica formaţie hunedoreană într-un eşalon superior, iar tradiţia trebuie să continue”, a spus Gaşpari. Antrenorului i-a fost însă greu să închege un nou grup, după ce mai mulţi dintre jucătorii pe care s-a bazat în ediţia trecută de campionat au decis să renunţe sau să se reorienteze spre minifotbal, unde se plăteşte uneori mai bine.
În acest moment, lotul Davei numără doar nouă jucători, însă Gaşpari speră ca până la startul sezonului să găsească alţi jucători talentaţi. „Au fost discuţii cu portarul Vlad Iancu, care s-a şi antrenat cu noi, dar în cele din urmă a plecat la City’Us Târgu Mureş. L-am mai pierdut şi pe Alin Paul, care a ales şi el minifotbalul, însă i-am convins pe Sebastian Mateescu, Alin Moţ, Cristian Macingo şi Ştefan Stoica să continue aici. Lor li s-au alăturat şi alţi patru jucători din Călan, care fie au evoluat în campionatul de amatori de la Hunedoara, fie la echipa mare Victoria”, a precizat tehnicianul dublu campion naţional cu defuncta FC CIP Deva.
Campionatul Ligii I la futsal va debuta pe 15 septembrie, iar în ultima ediţie de campionat a primei ligi, Dava Deva a ocupat locul opt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.