Dava Deva, lideră din… „scheme”

26 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Cu un joc tactic bine pus la punct, Dava Deva a urcat pe locul I al clasamentului Ligii secunde la futsal, după ce a obţinut maximum de puncte din meciurile disputate în al III-lea turneu al campionatului.

Respectă spiritul futsalului

Trupa pregătită de Karoly Gaşpari a fost vedeta turneului disputat în week-end la Alexandria. Devenii şi-au impus punctul de vedere printr-un joc bazat aproape exclusiv pe scheme ce respectă spiritul futsalului, astfel că au învins cu 3-1 în derby-ul cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi au câştigat cu 7-3 partida cu CSS Roşiorii de Vede. „Ceahlăul are o echipă solidă cu cinci-şase jucători ce au evoluat în Liga I. Chiar dacă echipa noastră era puţin obosită de pe drum, am controlat meciul şi am câştigat fără dubii. Macingo a deschis scorul cu un şut la vinclu, finalizând o acţiune cursivă de atac, dar moldovenii au egalat înainte de pauză. Cu un joc bazat pe scheme derulate în viteză, am fost vioara întâi a reprizei secunde şi am câştigat prin golurile marcate de A. Paul şi Moţ”, a spus antrenorul Karoly Gaşpari, despre derby-ul cu Ceahlăul. Dava a fost condusă cu 1-0, de CSS Roşiorii de Vede, însă apoi a câştigat fără probleme, întrucât diferenţa între echipe era evidentă. „În debutul partidei am ratat foarte mult, iar adversarii ne-au surprins pe contraatac. Nu mi-a fost niciodată teamă că am putea pierde acest joc, dovadă că imediat am marcat trei goluri consecutive şi am condus cu 3-1, la pauză. Seria ratărilor noastre a continuat, iar CSS Roşiorii de Vede a egala 3-3, însă pe final, am reuşit o nouă serie de patru goluri consecutive şi ne-am impus cu 7-3. Golurile au fost marcate de L. Popescu (2), A. Paul (2), Macingo (2) şi Tomiş (1)”, a spus antrenorul echipei devene.

Pe lângă ajutorul pe care şi l-a oferit singură prin cele două victorii, Dava a ajuns pe primul loc, profitând şi de pasul greşit făcut de City’us II Tg. Mureş, care a scos doar o remiză cu Ceahlăul.

Spectacol la Deva

Următorul turneu al Ligii secunde va avea loc la Deva, în perioada 13-14 noiembrie, şi va programa derby-ul primelor două clasate, Dava Deva vs. City’us II Tg. Mureş. „Aşteptăm publicul iubitor de futsal să ne susţină şi să asiste la un meci spectaculos. Cei de la City’us ne-au transmis că vor veni cu vedetele primei echipe, pentru că vor să câştige acest meci al orgoliilor”, a spus antrenorul echipei Dava Deva. Înaintea acestui turneu, Sala Sporturilor din Deva va găzdui, în 9 şi 10 noiembrie, o dublă între primele reprezentative ale României şi Macedoniei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Oricât de multe milioane ar avea în conturi, bogaţii sunt de obicei foarte atenţi cu banii lor. Astfel, de cele...

Sărbătoare la Râu de Mori

Comunitatea din satul Clopotiva, comuna Râu de Mori, s-a putut bucura, duminica trecută, de slujba de sfinţire a bisericii din...

Eliminaţi din Cupa României

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a fost eliminată din Cupa României, după ce a pierdut sâmbătă, acasă, cu scorul de...

Închide