Dascãlii din Deva vor primi banii restanţi de la stat

11 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

05 profAşa cum au anunţat reprezentanţii Guvernului, titlurile executorii pentru anul viitor aferente profesorilor care au obţinut hotărâri judecătoreşti definitive pentru drepturi salariale restante vor fi achitate în avans până la 19 decembrie.

Prin urmare, Consiliul Local Deva a aprobat ieri, în şedinţă de îndată, rectificarea bugetară pentru anul 2014 în care au fost cuprinse sumele de bani care urmează a fi transmise unităţilor şcolare din municipiu pentru plata mai multor drepturi băneşti către personalul didactic. „Doar cei care au hotărâri judecătoreşti definitive vor beneficia de plata drepturilor salariale pe care le-au pierdut în anii în care Guvernul a adoptat măsurile de austeritate. Banii pe care profesorii i-au câştigat în instanţă se plătesc în tranşe, iar acum va fi plătită a patra tranşă”, a afirmat profesorul Paul Rusu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Hunedoara. Aproximativ 80 la sută dintre dascălii hunedoreni sunt membri ai SIP Hunedoara, organism care i-a reprezentat în instanţele judecătoreşti atunci când personalul didactic a cerut recuperarea salariilor pierdute pe nedrept. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Colindãtori din Lelese, la festivalul de datini din Timiş

Comuna Lelese este una dintre zonele hunedorene în care tradiţiile pădurenilor au rămas nealterate. Aici, fiii satului se întorc acasă...

Hunedoara: şomerii şi pensionarii ridicã primii ajutoarele alimentare

Primăria municipiului Hunedoara va începe de luni, 15 decembrie, distribuirea către beneficiari a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană.

Decât sã-l finalizeze, mai bine l-au închis!

Deşi a fost recent asfaltat şi deschis circulaţiei abia în această vară, DJ 706 A, care face legătura între localităţile...

Închide