FlashPolitica si administratie

Dascălii deveni nu îşi pot primi lefurile

Sorina Popa

Şedinţa de ieri a Consiliului Local Deva a depăşit toate aşteptările în ceea ce priveşte scandalul dintre aleşii USL şi primarul Devei, Mircia Muntean. Edilul Devei a vrut să suplimenteze ordinea de zi cu mai multe proiecte de hotărâri, printre care şi rectificarea bugetului general al municipiului. În acest proiect, era prevăzută şi suma necesară achitării salariilor a 1.200 de dascăli, în total, 27.000 de lei. Cu toate astea, din nou, consilierii USL au dovedit că le pasă cât negru sub unghie de cetăţenii Devei, nefiind de acord cu propunerea primarului.

Plata salariilor este întârziată
Şedinţa s-a desfăşurat mai departe, discutându-se alte hotărâri, însă la scurt timp, şi-au făcut apariţia în sală doi lideri sindicali din învăţământ, care au solicitat să se discute problema salariilor profesorilor, în condiţiile în care plata lefurilor este întârziată deja cu câteva zile. Aşa că, pentru a debloca situaţia, primarul Mircia Muntean a convocat, după finalizarea şedinţei extraordinare, o şedinţă de îndată, pentru ca să se poată analiza proiectul respectiv, iar dascălii să-şi poată primi banii cuveniţi.

Consultări pentru nimic
Numai că, nici a doua încercare nu a fost cu noroc pentru salariaţii din învăţământ. Consilierii USL au solicitat o pauză de consultări, să vadă cum să voteze rectificarea bugetului şi s-au întors, cum au plecat. Adică, nu au fost de acord, respingând proiectul care include şi salariile profesorilor. „Ne-am consultat şi cerem o şedinţă pentru mâine (n.r. astăzi). Credem că se profită de necazul profesorilor, pentru ca primarul să-şi voteze anumite proiecte”, a spus consilierul local PSD Vasile Ţonea. La rândul său, Florian Ghergan (PSD) a declarat că nu înţelege de ce nu se poate vota doar proiectul cu lefurile dascălilor. Asta, deşi directoarea economică a primăriei, Viorica Nicula, le-a explicat aleşilor că este necesar să se voteze proiectul cu rectificarea bugetului şi nu doar salariile profesorilor, pentru că aşa spune legea. Alexandru Sturza (PNL) a sărit şi el ca ars, susţinând că „noi nu ştim ce votăm!”. Primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat că „Ţonea este o ruşine pentru municipiul nostru. Să bateţi câmpii, să vorbiţi aiurea şi apoi să nu votaţi, este de-a dreptul jignitor pentru deveni. Să tragă profesorii concluzia!”.

6 comentarii la „Dascălii deveni nu îşi pot primi lefurile

 • Ce titlu frumos :))
  Canalia politica Mircia nu avea pe ordinea de zi acest punct adiva sau e incompetent sau „i se rupe”(personal optez pentru a doua varianta!
  Observand „oportunitatea” a venit cu mai multe alte „dmecherii” la pachet si a anexat si „neglijenta” cu profesorii -ilegal .
  Corect USL a cerut materialele si sedinta a doua zi !

 • USL= UNIUNEA SECURISTILOR LIBERALI, AM CITIT IN PRESA CA DIN DATA DE 2 DECEMBRIE ,AU PRIMIT MATERIALELE ,DAR CONSILIERII USL ,AU BANI

 • Consilierii USL,slugile piticanie Molot,sfideaza cadrele didactice,Oancea si Borbeanu se plimba prin oras cu masini de zeci de mii de euro ,Mos este tot timpul prin carciumi

 • Asa este la” CIRC”!!!
  Un ochi ride , altul plinge!!!
  E frumoasa viata la Deva, cu 4×4 Mircia si Uslasii Molotisti !
  Dascalii din judet :”dati-i in p…. masii!!! Pina acum , Mircia nu avea nevoie de Consiliul Local, avea banii de la buget si legea!!
  Acum ce datorii mai are de platit, de are nevoie de rectificarea bugetului???

 • Domnilor consilieri USL ,eu propun sa nu dati bani pentru invatamant ,sunt alte prioritati ,votati social democrati ca bani sa i se dea lui Victor Ponta , pentru a plati curvele cu sute de euro in bordelul lui Negoita , iar liberali sa dea pentru Crin Antonescu sa joace prin caziouri poker si ruleta, doar a fost profesor e drept ca nu a luat definitivatul ,iar calificativele anuale au fost satisfacator .

 • DACA ASTIA SUNT CONDUCATORII DEVEI SI DACA SE CEARTA INTR-UNA ,MAI BINE SI-AR DA DEMISIA!E INADMISIBIL CA NU PLATESC CADRELE DIDACTICE .BANII TREBUIA SA-I AIBE FIECARE CADRU DIDACTIC PE 10 DEC.AZI E 13 !PANA CAND ?DEMISIA!DATI SALARIILE SI APOI VA CERTATI CAT VRETI!MAI RAU CA TIGANII VA CERTATI!PTR CE? PT PUTERE?HMM,ASTA E ROMANIA DE AZI?AICI AM AJUNS DUPA 22 ANI DE LA REVOLUTIE? ACUM 22 DE ANI ERAU MII DE RUSI IN TIMISOARA SI IN TOATA TARA ,INFLIRTATI SI VENITI CU MASINI LADA.DE ASTA NU SPUNE NIMENI NIMIC, CA A FOST TOTUL O INSCENARE!RUSII ERAU IN TIMISOARA CU MIILE INCA DIN VARA LUI 1989!CE FACEAU ACESTI CONSILIERI SI PRIMARUL IN 1989?AU FACUT EI REVOLUTIA?AU FOST EI IN DEVA IN CENTRU IN ACELE ZILE ?CUM DE ISI PERMIT EI ACUM SA FACA PIPI PE CADRELE DIDACTICE?RUSINE DE LA PRIMAR LA TOTI DE ACOLO!LEGAT DE ROAMNII ATACATI SI BRUTALIZATI IN DANEMARCA-E INADMISIBIL!FACETI O ANCHETA ,DE ACEEA SUNTETI ZIAR ,CA SA APARATI PE HUNEDORENI, CA AUTOCARUL A FOST PLIN DE DEVENI SI HUNEDORENI DIN JUDET !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura