Sport

Daria, lidera României la Balcaniadă

Ciprian Marinuţ

Şahista Daria Vişănescu (foto), de la Clubul de Şah Deva, a realizat cel mai bun punctaj din echipa de junioare a României, la Campionatul Balcanic, desfăşurat săptămâna trecută la Călimăneşti.

Patru victorii, o remiză şi un eşec

Echipa feminină a României, alcătuită din câte o junioară sub 16 ani, una sub 14 ani, una sub 12 ani şi alta sub 10 ani, a ocupat locul trei, în urma selecţionatelor Greciei şi Bulgariei. În cele şase jocuri disputate, Daria Vişănescu a obţinut patru victorii, o remiză şi a suferit o singură înfrângere, realizând cel mai bun punctaj, 4,5 puncte din şase posibile, dintre

cele patru componente ale echipei tricolore. Daria a câştigat partidele cu Ioana Cîrlig (România 2), Simoneta Ivanova (Bulgaria 1), Kardelen Cerhan (Turcia) şi Tijan Blogojevic (Serbia-Mintenegru) şi a remizat cu reprezentanta Greciei, Elisavet Papathanaside. Singurul eşec al şahistei devene a fost în partida cu Ina Pencheva (Bulgaria 2). „Daria a reuşit partide de calitate şi a avut cea mai mare contribuţie la punctajul total al echipei României, devansând-o pe Mihaela Foişor, care a făcut patru puncte din cinci jocuri. Antrenorii lotului au lăudat-o pe Daria şi aşteaptă să-şi confirme valoarea la Campionatul European şi Campionatul Mondial, din acest an”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura