Politica si administratie

Dănuț Buhăescu, primarul din Uricani: Vom fi scoși din izolare. Ruta alternativă de drum spre Băile Herculane devine realitate

Magdalena Șerban

Primarul din Uricani, Dănuț Buhăescu (foto), și-a început săptămâna cum nu se poate mai bine. Asta, deoarece a fost predat amplasamentul la drumul județean Valea de Pești-Runcu-Tismana, varianta a doua a drumului spre Herculane. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat.

 

O mare deschidere spre Sud-Vest

„Am avut ședința tehnică cu re­pre­zentanți ai CJ Hunedoara, ai Romsilva, ai constructorului, eu și viceprimarul. Este varianta a doua a rutei spre Herculane. Pe drumul acesta se vor ocoli 18 kilo­metri, însă e cu mult mai puțin în comparație cu ruta ce im­plică Târgu Jiu ori Caransebeș. Este o alter­nativă foarte bună. Este prima des­chi­dere spre S-V-ul țării, fiind un început de ieșire din izolare. Practic, se iese în zona Runcu, Tismana, iar pentru noi toți din Valea Jiului este un atu. Se pun în valoare Valea de Pești, Peș­tera de Gheață, Sohodol, totul din arealul acela poate fi promovat și a­dus în atenția publică așa cum se cuvine. Trebuie să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului și să mul­țumim Con­siliului Județean Hunedoara pentru că se va concretiza acest pro­iect. Conducerea județeană a în­țeles că numai așa ne poate scoate din izolare. (…) În 2026 ar trebui să fie gata. Vor fi două ierni și e musai să se țină cont de acest context în care nu se va putea lucra. Oricum, este foarte important faptul că între CJ Hunedoara și CJ Gorj au existat comunicare și înțelegere. Gorjul va lucra pe partea județului lor, iar Hunedoara pe partea noastră de județ. În cazul nostru, dificultatea e una mare, drumul fiind mult mai complicat. Dar merită orice efort, frumusețea din jur fiind una explozivă. Vor fi două benzi și nu va avea mai puțin de 6 metri fiecare. Față de ce e acum, efectiv se va dubla lă­țimea. S-au luat în calcul depășirile cu mașini mai (autocar, de exemplu)”, a anunțat primarul din Uricani, Dănuț Buhăescu.