Sport

Dans în ploaie: trei goluri, trei puncte și Corvinul e, matematic, la baraj!

Claudiu Sav

Prima etapă din play-off a însemnat a șaptea victorie consecutivă pentru Cor­vinul Hunedoara, care a trecut cu 3-1 de CSM Unirea Alba Iulia. Rezultat care, coroborat cu victoria Unirii Ungheni în fața Metalurgistului Cugir (1-0) asigură echipei hunedorene, matematic, pre­zența în primul baraj de promovare – cu opt meciuri rămase de jucat!

Nici o șansă
Pe o ploaie rece, sâcâitoare, dar pe o suprafață de joc bună, corviniștii au în­ceput puțin mai „moale” confruntarea cu gruparea din judeţul vecin, dar treptat au trecut la cârmă şi, cu excepţia primelor 10 minute din repriza secundă, n-au dat nici o şansă uniriştilor. Prima ocazie im­por­tantă de gol a venit în urma unei lovi­turi libere, trimise de Hergheligiu puţin peste, din 16 metri – şansă care avea să anunţe şi primul gol, din minutul 28. Centrare perfectă din stânga a lui Pîrvulescu, reluare cu pieptul (!) din „gura porţii” a lui Coman, 1-0 pentru „corbii al­baştri”. Care au rămas sus, au presat şi au mai marcat o dată, înainte de pauză, prin Pîrvulescu, care a trimis în plasă o minge respinsă, greşit, în faţă de Raţ, la o centrare de pe stânga a lui Neacşa (45).

Curtean, aproape de golul sezonului
La reluare, Marcel Rusu i-a trimis în teren pe Roşu, Mâlnă şi Agbomoniyi, iar cel din urmă a readus-o în joc pe Unirea, la cinci minute de la intrarea pe teren, cu o execuţie din centrul careului, în urma unei centrări venite de la Indrei. Acelaşi nigerian a mai fost periculos o dată, în mi­nutul 53, când a cerut un henţ la Neacşa, în careul mic, însă apoi Corvinul a reuşit să împingă jocul departe de poarta lui Blaga şi să revină în control. Mai mult, a refăcut diferenţa de două goluri, tot prin Coman, care a „cules” o minge în mar­ginea careului – după o intervenţie a lui E. Codrea asupra lui Hergheligiu – şi a înscris, cu un şut puternic în colţul lung (63). Putea fi chiar 4-1, cinci minute mai târziu, când Curtean a fost aproape de go­lul sezonului, cu un şut de la 60 de metri, cu care era cât pe ce să îl surprindă pe Raţ!
În replică, albaiulienii au avut şansa de a reintra în meci, aproape de final, însă Blaga l-a blocat, excelent, pe Agbomoniyi, în postură de „unu la unu” cu acesta şi ta­bela a rămas nemişacată până la ultimul fluier. S-a încheiat 3-1 pentru echipa noastră, care ajunge la 55 de puncte, 20 peste Unirea Ungheni (care a învins 1-0 Metalurgistul) şi 24 faţă de cugireni, lucru care consfinţeşte, încă de pe acum, prezenţa în primul baraj de promovare în liga secundă!

Ritm bun
„Un meci intens, plăcut ochiului, în ciuda vremii nu foarte prietenoase. Am început un pic mai moale jocul, dar după aceea am pus stăpânire şi, cu excepţia minutelor de debut din a doua repriză, eu spun că am avut un ritm bun, chiar mai puteam marca. Încercăm să aducem în faţă un joc cât mai variat, cu multe faze de poartă şi cred că astăzi am reuşit şi câteva acţiuni frumoase, dar aştept mai multă limpezime în unele faze de atac. Ştiu că e o diferenţă mare de puncte, dar băieţii trebuie să rămână conectaţi, ca­pa­citaţi la ceea ce au de făcut. Ei ştiu pen­tru ce au fost aduşi aici şi trebuie să fie în formă maximă pentru meciurile de baraj. Aş vrea să le mulţumesc şi fanilor, care au fost alături de noi, în număr des­tul de mare, în ciuda ploii şi nu pot să sper decât că, pe măsură ce ne apropiem de meciurile de final să fim tot mai mulţi, pentru că împreună putem să ne în­de­plinim obiectivul”, a spus antrenorul Corvinului, Florin Maxim.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Blaga – Pop (61, Mercioiu), Elton, Garutti, Mar (46, Mitran) – Neacşa, Curtean (72, A. Vlad), Chindriş (cpt.) (88, Pocioian), Pîrvulescu – Hergheligiu, Coman (72, Lupu)
CSM Unirea Alba Iulia (antrenor Marcel Rusu): Raţ – Bârdea, P. Codrea, Grozav, E. Codrea – Fetiţa (46, Roşu), Bordonado (78, Domşa), Cîrstea (cpt.) (46, Mâlnă), Dehelean (68, Oneţ) – Indrei, Mandangi (46, Agbonoiyi)