Comunitate

D’ale carnavalului” deschide stagiunea teatrală la Petroșani

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani deschide stagiunea 2022/ 2023 sâmbătă, 24 septembrie, la ora 18, cu premiera spectacolului „D’ale carnavalului” de I.L.Caragiale.
Montarea și decorurile îi aparțin renumitului regizor Alexandru Grecu, de la Chișinău, aflat la prima cola­borare cu teatrul din Valea Jiului. Alexandru Grecu este unul dintre cei mai impor­tanți artiști de peste Prut. Regizor, actor, manager teatral, el este preșe­dintele Uniunii Tea­trale din Re­publica Moldova și directorul Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” de la Chișinău. A montat câteva zeci de spec­tacole în Republica Moldova, Suedia, Italia și România. A fost distins cu Ordinul Republicii la Chișinău și Ordinul Meritul Cultural la București, două premii UNITEM și numeroase alte dis­tincții artistice.
Din distribuție fac parte actorii Robert Vladu (Nae Girimea), Corina Vișinescu (Mița Baston), Simona Codreanu (Didina Mazu), Mihai Sima (Crăcănel), Laurențiu Vlad (Pampon), Andrei Șchiopu (Iordache), Mihai Alexandru (Catindatul), Dorin Ceagoreanu (Ipistatul), Vlad Grecu (Un sergent), Daniel Cergă (Chelnerul), Patricia Buraga, Oana Crișan, Bianca Holobuț, Izabela Badovics și Andrada Dobre. Coregrafia a fost concepută de Dumitru Tanmoșan, iar costumele de Wilhelmina Kuron Bekesi.
Biletele se pot cumpăra de la ca­sieria Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”. Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura