Dacă vrei un câine, dar nu poţi să-l iei acasă, adoptă-l la distanţă

Cum procedăm dacă vrem să adoptăm un căţel la distanţă şi ce înseamnă acest lucru? Nicolae Oprean, preşedinte-director executiv al Asociaţiei-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, ne spune că asta este posibil şi este foarte simplu.
Pentru cei care iubesc animalele, dar nu pot ţine acasă un câine, există varianta adopţiei la distanţă. Mai precis, câinele poate fi adoptat, dar lăsat la adăpost. Aici el este hrănit, îngrijit, pentru 250 de lei pe lună. În caz că se îmbolnăveşte, animalul este tratat doar cu acordul proprietarului.
Reamintrim că Adăpostul pentru câini de la Sântuhalm a fost modernizat, el are acum 120 de locuri, dintre care 30 sunt destinate pentru adopţiile la distanţă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.
Cotizaţia UAT-urilor membre în asociaţie este de 11 lei/cap de locuitor. Cheltuiala pentru transport, capturare, hrană, toate cheltuielile pentru o lună cu un câine recuperat de pe străzi se ridică la 572 de lei. Asociaţia are 33 de angajaţi, faţă de 60 câţi erau înainte. Un lucru bun este că operatorul se situează pe locul al treilea pe ţară, după activitatea prestată.
Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şase adăposturi, la Brad, Simeria, Orăştie, Călan, Uricani, iar cel de la Deva-Sân­tu­halm, cum arătam, va fi funcţional în scurt timp. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare