Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a ajuns şi la Peştişu Mic

Magdalena Şerban

Procesul de vaccinare împotriva SARS-COV2, demarat sub coordonarea prefectului ju­deţului Hunedoara, Călin Petru Marian, este în plină implementare, în programul de imu­ni­zare fiind inclusă şi comuna Peştişu Mic.
Astfel, de curând, la căminul cultural din sa­tul central, locaţie special pregătită pentru a de­­servi acestui demers, au fost prezenţi să vadă cum se derulează activitatea de vacci­nare, prefectul Călin Marian şi alţi repre­zen­tanţi ai Prefecturii, şi, bineînţeles, primarul co­munei Peştişu Mic, Daniel Dobruţchi, cel care s-a îngrijit ca totul să fie conform graficului pre­sta­bilit, iar oamenii să poată beneficia de vac­ci­nul gratuit, administrat în condiţii de sigu­ranţă.
Cadrele medicale voluntare au fost coor­donate de către dr. Ştefan Repede, iar aşa cum s-a întâmplat încă de la debutul cara­vanei de vaccinare, un rol major l-au avut Poli­ţia, Armata, Jandarmeria, Direcţia de Să­nătate Publică şi I.S.U Hunedoara, precum şi serviciul de Telecomunicaţii Speciale ce a asigurat dotarea I.T. şi conectarea centrului de vacci­nare la sistemul naţional.
„S-au înscris pentru a fi vaccinate circa 164 de persoane cu vârsta peste 65 de ani. Prin­tre acestea s-au regăsit şi cazuri cu afecţiuni cro­nice, imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu împreună cu membrii de familie care lo­cuiesc în aceeaşi gospodărie. Aşa că vaccinarea a fost structurată pe două paliere: s-a materializat fie în cadrul centrului (dacă persoana respectivă s-a putut deplasa fără probleme) sau direct la ei acasă (atunci când situaţia a impus acest lucru). Doresc să mul­ţumesc întregii echipe prezente, autorităţilor implicate şi comunităţii pentru receptivitate. După cum se ştie, scopul vaccinării este de a limita răspândirea virusului SARS CoV-2, printr-o acoperire vaccinală cât mai mare, dar fără introducerea obligativităţii sau a unor mă­suri restrictive faţă de persoanele nevac­ci­nate, vaccinarea fiind voluntară. Aşa că, în con­tinuare, cei care nu sunt decişi să o facă, dar se vor hotărî pe parcurs, se pot înscrie pe listă. Este atât un drept, cât şi un manifest al liberului arbitru al fiecăruia. Nu vreau nici să îndemn, dar nici să nu recomand această pro­cedură, fiind convins că oricine doreşte să-şi ştie aproapele în siguranţă, iar pe cei dragi, feriţi de orice fel de pericol, fie el medical sau de altă natură. Să ne ţină bunul Dumnezeu sănătoşi şi să ne dea puterea de a elimina această pandemie care pare să nu se mai termine. Trăim vremuri istorice, dar probabil că reprezintă piatră de temelie şi o fundaţie solidă pentru cele viitoare, pentru copiii, ne­poţii şi strănepoţii noştri ”, a arătat Daniel Do­bruţchi, primarul din Peştişu Mic.
Potrivit prefectului Călin Petru Marian, vac­ci­nul împotriva Covid-19 constituie un instru­ment de importanţă majoră pentru a ajuta la ţinerea sub control a pandemiei, împreună cu testarea eficientă şi respectarea măsurilor de prevenire. Totodată, acesta a subliniat faptul că ameninţarea pe care o reprezintă este enormă, extinzându-se cu mult dincolo de efec­tele fizice imediate ale bolii. Pe măsură ce restricţiile impuse în legătură cu pandemia sunt menţinute sau sunt aplicate repetat, acce­sul populaţiei la serviciile de sănătate de rutină poate fi grav afectat, astfel că în rând cu recesiunea care se conturează, e pus în pe­ricol viitorul întregii generaţii actuale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dacă vrei un câine, dar nu poţi să-l iei acasă, adoptă-l la distanţă

Cum procedăm dacă vrem să adoptăm un căţel la distanţă şi ce înseamnă acest lucru? Nicolae Oprean, preşedinte-director executiv al

Muzeul de Istorie Locală şi Etnografie din Brad, închis pentru vizitatori

Conducerea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva anunţă că în perioada 23 martie 2021 – 6 aprilie 2021, expoziţiile Mu­zeului

Şeful Consiliului Judeţean face un apel la solidaritate între spitale

Adriana Năstase Preşedintele Consiliului Judeţean Hune­doara, Laurenţiu Nistor, a făcut un apel la solidaritate între spitale, la o mai bună

Închide