Curtea de Apel Alba Iulia trimite la Bucureşti dosarul procurorului general al României

Instanţa din Alba Iulia a admis ieri excepţia de necompetenţă teritorială, astfel că dosarul va pleca la Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Alba Iulia a avut de judecat solicitarea procurorului general Augustin Lazăr (foto) cu privire la suspendarea procedurii de revocare din funcţie.
Excepţia a fost formulată de către Ministerul Justiţiei şi de Tudorel Toader, aceştia cerând prin consilierul juridic instanţei din Alba Iulia admiterea excepţiei necompetenţei teritoriale şi declinarea competenţei către Curtea de Apel Bucureşti. În replică, avocatul Ovidiu Podar, care îl reprezintă pe Augustin Lazăr, a adus în discuţie art. 10 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ, spunând că instanţa competentă se stabileşte ţinând cont de domiciliu.
Pe 2 noiembrie, procurorul general Augustin Lazăr a depus la instanţa din Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, care a fost demarată de ministrul Justiţiei. Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Augustin Lazăr a motivat că propunerea de revocare constituie un act administrativ unilateral cu caracter individual, care poate fi supus controlului instanţelor de contencios administrativ.
Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii formulate de ministrul Tudorel Toader privind revocarea lui Lazăr. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.