Curăţenie de primăvară la Răchitova

16 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Încă din martie, administraţiile publice din judeţ au trecut la acţiuni de ecologizare. În comuna Răchitova, de exemplu, s-au văruit pomii şi se aşteaptă implicare şi din partea localnicilor.

„Vrem să le trimitem cetăţenilor o înştiinţare legată de curăţenia de primăvară, pentru a le solicita sprijin în sensul în care fiecare ar putea să se ocupe de zona din faţa casei. Am mai făcut asta şi anul trecut. Acţiunile de pe domeniul public le realizăm cu asistaţii social care beneficiază de prevederile Legii nr. 416”, a precizat Liviu Simedroni (foto), primarul din Răchitova. Acesta a mai spus că aşteaptă desemnarea noului operator de salubritate de către ADI Deşeuri, astfel încât să existe continuitate în prestarea serviciului pentru populaţie. Până acum, o societate de profil asigura ridicarea gunoiului menajer la interval de două-trei săptămâni. O altă noutate este că digul de la intrarea în satul principal, aflat într-o stare de degradare majoră, va fi înlocuit cu unul nou.
„Prin ISU Hunedoara am făcut demersurile necesare solicitării sprijinului din partea conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara. O comisie de specialitate s-a deplasat la faţa locului, pentru a constata situaţia din teren, iar acum aşteptăm ajutorul cerut”, a mai afirmat primarul comunei Răchitova.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Orăştioara de Sus vrea Internet gratuit în spaţiile publice

Deşi e o mână de ajutor întinsă de Uniunea Europeană, doar câteva administraţii publice din judeţ s-au înscris în portalul...

Fluviul Mississippi, o nouă provocare irezistibilă pentru temerarul Avram Iancu

Bibliotecarul şi polisportivul din Petroşani, Avram Iancu (foto), a postat pe pagina sa de Facebook, un text prin care îşi...

Cea mai vârstnică hunedoreancă, sărbătorită la 104 ani

Elisabeta Diniş (în foto), locuitoare a municipiului Deva, a fost sărbătorită, ieri, la împlinirea vârstei de 104 ani.

Închide