Politica si administratie

Cupluri „de aur”, premiate la Deva

Sorina Popa

Ieri, sala de festivităţi a Biroului de Stare Civilă din Deva s-a umplut de cupluri de pensionari, venite pentru a primi din partea primarului municipiului, Mircia Muntean, diplomele de fidelitate, pentru că au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

Cuminţi, aşezaţi frumos pe scaune, bătrâneii au aşteptat în linişte, parcă să nu deranjeze pe nimeni, festivitatea de premiere. Primarul Mircia Muntean a reuşit să-i scoată puţin din această stare, făcând să apară câteva zâmbete timide pe feţele celor 28 de perechi prezente, care au întrunit condiţia să fie căsătorite de 50 sau de peste 50 de ani. În urma acestei iniţiative a Primăriei Deva, începută în anul 2000, aproape 1.000 de cupluri „de aur” au fost deja premiate.  

Secretul unui mariaj de succes
Maria şi Marin Iorga au făcut, pe 24 septembrie, 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Amândoi sunt convinşi că secretul unui mariaj lung este să nu dai importanţă lucrurilor mărunte, care pot distruge o căsnicie, ci să-ţi vezi de treaba ta. „Amândoi am lucrat la Chişcădaga, la fabrica de var. Toată viaţa am muncit. Am căutat să nu băgăm în seamă certurile şi să trecem peste ele. Avem trei copii, cinci nepoţi şi o strănepoată. Ei sunt cea mai mare realizare a căsniciei noastre”, a spus Marin Iorga.
Cuplurile sărbătorite au primit din partea Primăriei Deva câte 300 de lei, o diplomă şi un buchet de flori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura