Cupa comunei Veţel la handbal, o competiţie de succes

Nicolae Gavrea

De foarte mult timp nu am mai văzut atâta agitaţie la Sala Sporturilor din Deva la o competiţie de handbal feminin pentru junioare, cu spectatori în tribune, cu evoluţii interesante şi cu rezultate pe măsura eforturilor făcute de organizatori.

A fost cea de a doua ediţie a Cupei comunei Veţel, la competiţie fiind prezente opt echipe de junioare, câte patru la fiecare categorie de întrecere. La invitaţia organizatorilor de la ACS Viitorul Veţel au răspuns favorabil echipele de la Colegiul de informatică „Traian Lalescu“ din Hunedoara, CSS Hunedoara, CNS Cetate Deva, CS CFR Simeria şi ACS Sorii Juniors din Lupeni.
Jocurile disputate au fost palpitante, spectatorii din tribune fiind cei care şi-au încurajat echipele favorite în modul cel mai sportiv. Am văzut şi câteva tinere handbaliste care cu siguranţă vor face mare performanţă la această disciplină sportivă, dacă vor continua să se pregătească cu ambiţia necesară, am văzut şi lacrimi acolo unde rezultatele nu au fost pe măsura efortului, dar la final premiile oferite de către organizatori au recompensat efortul făcut de tinerele participante la turneu.
La categoria junioare IV locul I a fost câştigat de echipa organizatoare a turneului ACS Viitorul Veţel (antrenoare Alina Şovar-Matei), urmată în clasament de CNS Cetate Deva (antrenor Violina Henţiu), CSS Hunedoara (antrenor Cristina Lasconi) şi ACS Sorii Juniors Lupeni (antrenor Alina Burlacu).
Întrecerea junioarelor de categoria a III-a a fost câştigată de echipa Colegiului de Informatică „Traian Lalescu“ din Hunedoara (antrenor Cosmin Boldor), urmată de Viitorul Veţel, CS CFR Simeria (prob. Adrian Popvici şi Gabriela Diaconu) şi CSS Hunedoara.
De remarcat că au fost acordate şi o serie de premii individuale la această competiţie, susţinută financiar de către Primăria din Veţel, Consiliul Judeţean Hunedoara şi DJTS Hunedoara. Cele mai bune jucătoare ale turneului au fost declarate Ştefania Pecsar (CI Traian Lalescu) şi Denisa Opriţa (Viitorul Veţel), golgheteri – Dariana Boldor( CI Traian Lalescu) şi Raisa Raica (CSS Hunedoara), iar portarii turneului au fost declarate Ioana Tivda (Viitorul Veţel) şi Denisa Cocea (CNS Cetate Deva).
După modelul Maribor turnee internaţionale au fost evidenţiate şi sportivele de pe posturile principale ale echipelor, extremele Ana Maria Mohai (CI Traian Lalescu), Mlădiţa Stănescu (Viitorul Veţel), Anisia Varga şi Yasmina Tanţi (Sorii Juniors Lupeni), pivoţii Andreea Jeler (CFR Simeria) şi Sidonia Fazekas (CSS Hunedoara), Niteri Alexia Balaj, Denisa Opriţa (ambele Viitorul Veţel), Ştefania Pecsar (CI Traian Lalescu) şi Daria Mircea (CNS Cetate Deva).
La ediţia din acest an cea mai tânără participantă la acest turneu a fost declarată Beatrice Gaspar, care are doar şapte ani, dar practică handbalul de apropare un an şi speră să fie o mare campioană, aşa cum ne-a declarat la finalul competiţei de la Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.