Gloriile rugby-ului, mândria Universităţii din Petroşani

Maximilian Gânju

Au excelat într-un sport cu adevărat bărbătesc, s-au călit în mină şi au învăţat carte după antrenamente istovitoare. Ai spune că nu-i mai poate doborî nimic, însă reîntâlnirea i-a emoţionat pe mulţi dintre ei.

Disciplina, spiritul de echipă, cinstea şi dorinţa de a învinge i-au făcut să devină oameni de succes, să treacă cu brio peste greutăţile vieţii, după cum aveau să povestească la reuniunea de sâmbătă. Fostele glorii ale rugby-ului universitar din Valea Jiului, vicecampioni şi componenţi de bază ai echipei naţionale, au venit de peste mări şi ţări la evenimentul organizat de instituţia de învăţământ superior din Petroşani. Au simţit aceeaşi emoţie cum se întâmpla când primeau convocarea la lotul naţional.
„A fost cu adevărat un eveniment de excepţie. Am văzut cât de mult a însemnat pentru aceşti sportivi excepţionali ocazia de a se revedea. Ei au adus faimă Universităţii din Petroşani, pe lângă cadrele didactice din trecut ori de astăzi şi acest lucru ne obligă să le acordăm locul meritat. E o bucurie pentru mine că foştii noştri absolvenţi au ocazia să se reîntâlnească şi să fie alături de Universitatea Petroşani”, a declarat rectorul instituţiei de învăţământ superior, Radu Sorin.
Unul dintre jucătorii emblematici ai României, Mircea Ortelecan – Maestru Emerit al Sportului, a fost recompensat de primarul Tiberiu Iacob-Ridizi cu titlul de ”Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani”. Profesorul universitar dr. Mircea Ortelecan a fost component al echipei de aur Ştiinţa Petroşani, iar cu el în lot gruparea a fost una dintre cele mai puternice şi mai apreciate echipe de rugby din ţara noastră.
Printre foştii componenţi ai echipelor de rugby care au activat sub culorile Ştiinţei Petroşani s-a aflat şi administratorul public al judeţului, Costel Avram, invitat şi el la eveniment. Invitat a fost, de altfel, şi preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, absolvent al instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului.
„A devenit o frumoasă tradiţie iniţiativa Universităţii din Petroşani de a-i reuni, la început de septembrie, pe sportivii care sub sigla ”Florii de colţ” a Ştiinţei Petroşani au adus glorie rugby-ului din Valea Jiului. Anul acesta, emoţia evenimentului a fost şi mai mare, datorită faptului că unul dintre sportivii generaţiei de aur a rugby-ului românesc, profesorul universitar Mircea Ortelecan, a fost înnobilat cu titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani. Îl felicit pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi pentru că a avut această iniţiativă, aşa cum îl felicit pe rectorul Radu Sorin pentru organizarea acestui excepţional eveniment de astăzi”, a spus Costel Avram. Administratorul public spune că este timpul ca Universitatea din Petroşani, Primăria şi Consiliul local, Consiliul Judeţean Hunedoara şi cu toţi cei care iubesc rugby-ul, să se unească pentru a face ca acest sport de tradiţie din Valea Jiului să renască.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.