CNS Cetate Deva, învinsă acasă de Millenium Giarmata

Nicolae Gavrea

În urmă cu o săptămână, devenii au obţinut, în prima etapă din actualul sezon, o victorie la CS Ocna Mureş şi porneau ca favoriţi în jocul de pe teren propriu cu formaţia din Giarmata, echipă care a plecat în prima etapă de la Hunedoara învinsă cu 2-0. Deci, devenii au avut, cum se spune, toate atuurile pentru o victorie în faţa unor parteneri tineri şi fără, aşa cum declarau, sprijin financiar din partea autorităţilor locale.

Însă, trebuie să recunoaştem că puţini dintre cei prezenţi vineri după amiază în tribunele Stadionului „Cetate” din Deva s-au aşteptat la un joc foarte slab al echipei devene şi, mai mult, la un asemenea final de joc în partida dintre CNS Cetate şi Millenium Giarmata, contând pentru etapa a doua din Liga 3.
Cetate nu a reacţionat aşa cum ne-am fi dorit la acţiunile formaţiei din Giarmata şi a dovedit o anumită stare de slăbiciune pe faza ofensivă. În min. 20, Voinea a trimis o minge lobată peste întreaga apărare adversă, dar asistentul a ridicat fanionul semnalizând, complet eronat, un ofsaid la Robert Cristian (care oricum şutase în portar) şi apoi în min. 26 Fetiţa a reluat cu capul pe lângă poartă o minge centrată de către Circov. De partea cealaltă, notăm o ocazie nefinalizată în min. 26, Mircea Călin, bine servit de Beloescu, a şutat slab din careu şi Apostol a reţinut cu siguranţă.
În min. 32 s-a înscris unicul gol al partidei: Şoit a greşit la o fază care nu anunţa mare lucru, pierde mingea în terenul propriu la tuşa de pe partea stângă de atac a oaspeţilor, a urmat o acţiune rapidă a celor din Giarmata şi Sporin, urcat în ofensivă, a înscris din careu pentru 0 – 1.
Devenii au avut posibilitatea egalării cu un minut înainte de pauză: portarul advers Trifon s-a plimbat cu mingea în mână în propriul careu mult peste limita de timp admisă şi arbitrul Adrian Pal a acordat – corect – lovitură liberă indirectă din suprafaţa de pedeapsă. Voinea i-a pasat scurt lui Robert Cristian, însă căpitanul lui Cetate a şutat direct în zid, astfel că la pauză tabela a arătat cu un rezultat nemulţumitor pentru gazde, dar conform cu ce s-a jucat, diferenţa putând fi chiar mai mare în favoarea lui Millenium, care s-a dovedit mult mai periculoasă în atac şi şi-a creat mai multe ocazii clare de gol.
După pauză, antrenorul Ioan Petcu l-a scos din joc pe Circov, aproape inexistent în prima repriză, operând şi câteva modificări în aşezarea echipei. Kelemen a jucat fundaş dreapta, Şoit a trecut stoper, iar Boldea a fost urcat în linia de mijloc, revenind pe postul de închizător. Nici în aceste condiţii echipa locală nu a reuşit să îşi domine tinerii adversari, jucătorii deveni evoluând fără vlagă şi parcă fără a asculta sfaturile antrenorului Petcu. În min. 55, Fetiţa a reluat spre poartă balonul primit de la Cristian, fără probleme pentru portarul oaspeţilor. Abia în minutul 59, cei de la Cetate au avut prima ocazie cu adevărat importantă: Braga, intrat în locul lui Voinea (extrem de şters şi fără realizări în meciul de vineri), a executat excelent o lovitură liberă de la 22 – 23 de metri lateral stânga şi Trifon s-a opus egalării, respingând în transversală.
Acesta a fost momentul în care devenii s-au trezit, au presat mai mult şi şi-au creat în ultima jumătate de oră mai multe acţiuni de atac periculoase. David – introdus în locul lui Fetiţa, şi el cu o prestaţie foarte modestă după ce reuşise golurile victoriei din prima etapă – a avut trei şanse destul de bune de gol în numai trei minute consecutive. Mai întâi a ratat în min.70, expediind din colţul careului mare, un balon care a trecut mult peste poartă, apoi Trifon a ieşit bine în afara careului şi a respins cu capul din faţa atacantului devean, iar apoi a expediat pe lângă poartă cu o lovitură de cap mingea centrată de Braga.
Trebuie să recunoaştem că gazdele au avut din nou neşansă în minutul 76, când la o lovitură liberă de la 17 metri, balonul şutat de Robert Cristian a lovit transversala, pentru a doua oară în meci, de data aceasta Trifon fiind lăsat fără replică.
Finalul de meci a fost unul cu acţiuni precipitate sub presiunea timpului, mingile fiind aruncate cu disperare în careul Giarmatei, dar oaspeţii au gestionat foarte bine situaţia, profitând şi de largheţea arbitrului de centru, care le-a permis să tragă de timp prin desele… accidentări care au necesitat intervenţia echipelor medicale. Ultima ocazie de egalare s-a consemnat în prelungiri, când David a reluat slab din careul direct în braţele portarului advers.
Spre nemulţumirea celor din tribune, întâlnirea s-a terminat cu o victorie la limită a echipei oaspete, Millenium Giarmata, scor final 0 – 1, şi cu mari semne de întrebare în privinţa evoluţiei unor jucători ai echipei gazdă, care au fost pur şi simplu de nerecunoscut pe teren.
După meci, antrenorul Ioan Petcu, extrem de supărat şi de afectat de rezultat, şi-a băgat jucătorii în şedinţă la vestiar, probabil pentru o analiză la cald a acestui rezultat, iar noi credem că sunt necesare şi câteva măsuri din partea conducerii clubului, pentru prestaţia lamentabilă a unor jucători de la Cetate, care au evoluat departe de valoarea şi posibilităţile lor.
CNS Cetate: Apostol – Şoit (min. 84 Voineag), Radak, Boldea, Roşie – Mirică, Circov (min. 46 Kelemen) – Fetiţa (min. 65 R. David), R. Cristian, Lupu – Voinea (min. 57 Braga). Antrenori Ioan Petcu, Elek Szemely, Millenium Giarmata: Trifon – Rosemblum, Cochinţu, Olteanu, Sporin – Stupu, Buzdugan – Gavrilă, Ferţu (min. 65 Damian), M. Călin (min. 54 Fl. Călin) – Beloescu (min. 90 Ciubotariu). Antrenor Sorin Badea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.