Cupa Big 2015. Fără campioană, dar cu premii atractive

5 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04-x-3-cupa-big-fmCiprian Marinuţ

Ediţia 2015 (a VI-a) a „Cupei Big”, cea mai populară competiţie fotbalistică a liceenilor din Deva, va alinia la strat doar opt echipe, întrucât campioana de anul trecut, echipa C.N. „Traian”, nu mai există, după ce această unitate de învăţământ a fuzionat cu o alta. Chiar şi aşa, competiţia organizată de postul de Radio „Big FM” Deva, în perioada 16-19 februarie, la Sala Sporturilor din Deva, va beneficia de premii foarte atractive.

Tragere la sorţi cu doi capi de serie
Primul „fluier” al întrecerii va avea loc la şedinţa tehnică, programată luni, 9 februarie, la sediul Inspectoratului Şcolar Hunedoara, unde va avea loc tragerea la sorţi a sferturilor de finală. Deţinătoarea trofeului, echipa C.N „Traian”, nu se va afla în urna echipelor participante, întrucât unitatea şcolară în cauză a fost comasată cu Colegiul Naţional Decebal. „La tragerea la sorţi, echipele de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate şi Colegiul Naţional Decebal vor fi capi de serie, astfel că nu se vor putea întâlni în etapele preliminare. Partide din cadrul sferturilor de finală se vor disputa luni, 16 februarie şi marţi, 17 februarie, câte două pe zi, de la orele 14.00 şi 15.00. Semifinalele vor avea loc, miercuri, 18 februarie, iar finalele sunt programate joi, 19 februarie”, a spus Marius Dragomir, directorul postului de radio „Big FM” Deva.
Şi în acest an, valoarea premiilor va fi ridicată, iar ca element de noutate este faptul că va fi premiată şi echipa clasată pe locul patru, alături de cele trei de pe podium. De asemenea, vor fi acordate premii individuale pentru cel mai bun jucător, cel mai bun portar, golgheterul competiţiei şi cea mai fair-play echipă. „Premiile sunt atractive şi utile tinerilor. Fiecare jucător al echipei campioane va primi câte o tabletă, componenţii formaţiei de pe locul doi vor fi recompensaţi cu câte un echipament sportiv, iar cei ai grupării de pe locul trei vor fi răsplătiţi cu produse sportive. În fine, jucătorii echipei clasate pe locul patru vor primi câte un meniu pizza plus suc, la un restaurant din Deva”, a precizat Dragomir.
Meciurile vor fi conduse de arbitri din cadrul Colegiului de Arbitri Deva, iar finala îl va avea la centru pe Edy Kovacs, arbitru care activează la nivelul Ligii I la futsal. Pe lista de start a competiţiei se află echipele: Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”; Colegiul Naţional „Decebal“; Colegiul Tehnic  „Transilvania”; Grupul Şcolar „Grigore Moisil”; Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”; Liceul Pedagogic  „Sabin Drăgoi”, Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”; Liceul Teoretic „Téglás Gábor”. Până acum, competiţia a fost câştigată de echipele CNS „Cetate” (de trei ori), CT „Transilvania” (o dată)  şi CT „Traian” (o dată).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Caută primul succes extern

Handbalistele de la Cetate Devatrans plănuiesc să simtă gustul dulce al succesului şi în deplasare. Trupa antrenată de Ioan Ani...

Încă un derbi pentru campioni

Autobergamo Deva se află în zodia „examenelor” de foc în Liga I de futsal. După partida cu marea rivală FK...

Primăria Lupeni nu există în lumea cibernetică

Primăria Lupeni pare a fi lovită din toate părţile. După ce mascaţii au trecut prin bătătură lăsându-i pe lupeneni fără...

Închide