Cum vor liberalii deveni sã salveze Complexul Energetic Hunedoara

05 Timpau Marginean  Oana Mihnea

Copreşedintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Ţîmpău, şi primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, au prezentat ieri în conferinţă de presă inovaţia liberală care, spun ei, ar putea să ducă la scoaterea Complexului Energetic Hunedoara din impasul în care se află. Rolurile principale în ecuaţie aparţin cetăţenilor municipiului Deva.

Dragă Guvernule, dragă domnule premier
Pornind de la ideea deputatului Bogdan Ţîmpău, acesta, împreună cu primarul Petru Mărginean, au elaborat un pliant format dintr-o carte poştală conţinând un mesaj către premierul Victor Ponta, şi un mesaj către locuitorii municipiului Deva. Pliantul va fi distribuit cetăţenilor din oraş. De fapt, devenii sunt îndemnaţi să lipească un timbru pe respectiva carte poştală şi s-o pună în cutia poştală, pentru a ajunge la Guvernul României şi la premier. În mesajul către primul ministru se face vorbire de situaţia actuală a CEH, se solicită premierului Victor Ponta să-şi asume responsabilitatea pentru păstrarea în funcţiune a Termocentralei Mintia şi salvarea CEH. Liberalii consideră că în acest fel, după ce zeci de mii de scrisori de la cetăţeni vor ajunge pe masa primului ministru, Victor Ponta, situaţia de criză a CEH-ului nu va mai putea fi ignorată de instituţia în mâinile căreia se află soarta a 2.000 de deveni angajaţi la Termocentrala Mintia.
„Aceasta este modalitatea prin care cetăţenii Devei se pot implica în acest demers. Avem astfel certitudinea că vom crea presiunea necesară şi vocile noastre să se facă auzite la nivelul Guvernului României. Am făcut o listă cu directorii care au condus CEH, care încă de la înfiinţare a avut conducere PSD. Nu există, din anul 2012 şi până în prezent, nici o zi în care responsabilitatea să nu fi fost a PSD. Considerăm că eforturile pe care PSD le face pentru a se delimita de soarta CEH, sunt cel puţin indecente. Fac un apel la responsabilitate din partea PSD Hunedoara să îşi asume toate efectele activităţii oamenilor pe care ei i-au susţinut în funcţiile de conducere a complexului“, a precizat Bogdan Ţîmpău.

Termocentrala nu poate fi dată primăriei
Primarul municipiului Deva a avut mai multe încercări în speranţa că putea prezenta cetăţenilor o soluţie salvatoare. Sub nici o formă, acesta nu acceptă ca Termocentrala Mintia să fie dată în administrare autorităţilor locale. „Ca reprezentant al primăriei am făcut câteva demersuri la minister, la primul ministru şi chiar preşedintelui ţării pentru a înţelege acest fenomen. Mai mult, m-am deplasat cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara la Bucureşti, dar am fost pasaţi, am stat pe la uşi mai bine de o oră, abia apoi am fost primiţi la discuţii. Important este să implicăm inclusiv cetăţenii Devei, pentru că nu putem ignora 7.000 de familii care sunt branşate la termoficare centalizată în Deva şi 230 de agenţi economici. Ne gândim inclusiv la un proiect pentru reabilitarea reţelei secundare de termoficare de pe teritoriul Devei. Să ajungi în prag de iarnă  şi să nu ai un proiect bine stabilit este foarte grav. Nu ne încălzeşte cu nimic faptul că în iarna aceasta vom avea căldură, să nu încerce nimeni să arunce pisica aproape moartă în braţele Consiliului Local şi ale municipalităţii, responsabilitatea este doar a primului ministru. Iar dacă ministrul energiei nu se pricepe, să îşi dea demisia, să vină alţii care se pricep“, a declarat Petru Mărginean, edilul şef al Devei.
Aproximativ 20.000 de asemenea cărţi poştale cu mesajul către premier vor ajunge la deveni, iar cei care doresc pot lipi pe ele un timbru de un leu şi apoi le pot expedia prin poştă.

2 comentarii la „Cum vor liberalii deveni sã salveze Complexul Energetic Hunedoara

 • 30 octombrie 2015 la 9:54
  Permalink

  Liberalii au gasit solutia!
  …”sa rezolve Ponta!”
  BRAVO!!!
  Solutia asta nu a mai vazut-o nimeni, Tampau este extraordinar de inteligent.
  D-na Oana Mihnea observ ca ati fost uimita de o solutie atat de extraordinara si ati scris articolul: „Cum vor liberalii sa salveze CNH” . Acum devenii sunt foarte multumiti!

 • 30 octombrie 2015 la 10:40
  Permalink

  ABURELI ELECTORALE, SE TEM CA NU II MAI ALEGE NICI DRACU SI ACUMA VIN CU TOT FELUL DE BALIVERNE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.