Actualitate

Astăzi începe „Întâlnirea Şoimarilor” la Deva

07 eu-si-acvila-tipatoareMagdalena Şerban

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR), în colaborare cu Asociaţia pentru şoimărit şi protecţia Păsărilor de Pradă „Peregrinus”, organizează astăzi şi mâine, simpozionul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului „Întâlnirea şoimarilor”.
Printre activităţile derulate la sediul instituţiei muzeale din Deva se numără demonstraţia cu păsări de pradă care va începe astăzi, de la ora 15, în zona Lapidariului din vecinătatea Palatului Magna Curia, urmând ca la ora 19, în Sala şemineului, să aibă loc deschiderea oficială a simpozionului, apoi  prezentarea unor lucrări de specialitate, cu tematică biologică, şoimăristică şi din domeniul medicinii veterinare. Mâine, prezentarea lucrărilor va fi completată cu discuţii vizând problemele Asociaţiei „Peregrinus”, precum şi cu proiecţii de materiale video cu tematică şoimăristică. Intrarea va fi liberă.
„Este pentru prima oară când găzduim un astfel de eveniment. Încercăm să fim o instituţie care să primească în interiorul său şi în spaţiile sale expoziţionale, manifestări diverse, menite să atragă turişti din multiple categorii. În acest sens, am ales să găzduim Festivalului «Întâlnirea şoimarilor», cu atât mai mult cu cât şoimarul Dorin Cărăbeţ este specialistul muzeului nostru. Vom avea parte de demonstraţii ce vor impresiona publicul, susţinute de către şoimari din România şi Italia. Vreau să vă mai anunţ că o să fie o toamnă bogată în acţiuni. Spre exemplu, aseară ne-am bucurat de vernisajul unei expoziţii inedite a unei personalităţi a municipiului Deva, Doina Florea Nelega, un artist plastic care a reuşit să iese la lumină în perioada maturităţii vieţii sale şi de un concert la pian susţinut de pianistul şi profesorul Cristian Dumitriu şi doi elevi talentaţi ai Liceului de Arte Sigismund Toduţă. Urmează, pe 4 noiembrie, o expoziţie extraordinară, organizată de secţia de Arheologie, ce va aduce în interiorul muzeului un crâmpei din viaţa de pe şantierele arheologice. Vor exista câteva replici interesante pentru ca vizitatorul să poată înţelege complexitatea unei astfel de activităţi. Puteţi descoperi chiar un excavator folosit pe şantier”, a arătat Liliana Ţolaş, managerul MCDR Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura