Cum vede Guvernul tehnocrat dezvoltarea Văii Jiului

Maximilian Gânju05 dancu

Vicepremierul Vasile Dâncu (foto), aflat într-o vizită în Valea Jiului, a explicat ce presupune acest proiect al actualului Executiv. Dezvoltarea ar urma să vină din interiorul comunităţii, cu sprijin de la centru, iar turismul este iarăşi luat în discuţie, chiar dacă investiţiile în staţiunile Văii, finanţate de la bugetul de stat, sunt stopate.
„Am început să lucrăm la un proiect şi de aceea am venit acum, să începem să discutăm cu primarii şi să vedem posibilele proiecte pe care am putea să le implementăm, să punem la un loc banii pe care îi avem ca să creăm nişte proiecte mai mari. De exemplu, pentru administraţie, să şcolim oamenii din administraţie. Apoi să gândim banii de POR, o bucăţică să fie special pentru Valea Jiului, apoi cei care vin cu resurse umane să vină tot spre Valea Jiului, să facem un pol special pentru Valea Jiului, nu, aşa, la competiţia mare. Să scoatem o parte din bani special pentru zona aceasta şi să-i dăm specific. De exemplu, fonduri europene. Şi aici s-au cheltuit fonduri europene aiurea, bine, vorbim despre fonduri puţine. Dar acestea sunt chestiuni pentru a pune un pansament, nu pentru a dezvolta o zonă.(…) Încercăm să vedem ce tip de sărăcie este în aceste zone, ce specific este în zonele din România, pentru că sărăcia nu este la fel. Încercăm să găsim formule speciale”, a declarat la Petroşani, Vasile Dâncu, vicepremierul României.
Dezvoltarea industrială este prioritară, consideră oficialul guvernamental, iar turismul este un supliment. ”Eu cred că de dezvoltare industrială se leagă viitorul Văii Jiului. Cred că două tipuri de lucruri se pot face aici. În primul rând, forţa de muncă lipseşte în Transilvania. Nu mai avem forţă de muncă. În Timişoara deja încercăm să obţinem permise de muncă să facem o înţelegere cu Serbia de exemplu, şi Ungaria, să dăm permise de muncă celor care vin din zona respectivă, pentru că în Timişoara nu mai sunt, în Cluj nu mai sunt, în Oradea, la fel… Investiţiile din zona aceasta a Transilvaniei trebuie să se mute aici. Trebuie să terminăm, în primul rând infrastructura şi apoi aduse câteva concerne, care se pot aduce, dar trebuie create condiţii pentru nişte parcuri industriale. Mentalitatea există, sunt oameni tineri… Trebuie construit, planificat, aduşi investitori şi stimulate investiţiile locale”, a mai declarat Dâncu.

6 comentarii la „Cum vede Guvernul tehnocrat dezvoltarea Văii Jiului

 • 17 iulie 2016 la 23:42
  Permalink

  Teoretic totul pare sublim. Cât timp mai are la dispoziție acest guvern pentru a face ceva în Valea Jiului ?

 • 18 iulie 2016 la 9:15
  Permalink

  Stiam ca Dancu era „sociolog” PSD ist, dara acum observ ca a devenit filosof.
  Mai baiatule, saracia este pur si simplu saracie, ea nu este de mai multe feluri.
  Iar daca vrei sa o descrii, cuvantul e „GENERALA”. Adica in Romania saracia s-a generalizat. Da voi parvenitii nu vedeti asta. Voi pansati muribunzi.

 • 18 iulie 2016 la 18:14
  Permalink

  Valea Jiuluu a dat de fiecare data cel putin un mandat de senator celor de la PSD si ei abia acum incearca sa vada ce „tip” de saracie este in zona?
  Tupeu, nesimtire sau prostie?
  Daca totul a ramas la nivel de gargara politice si PSD este votat mai departe…este un tip de saracie mintala…din pacate.

 • 18 iulie 2016 la 18:55
  Permalink

  Ce bine măi …vai și amar că ai tu bogăție spirituală…atât cât are o ciubotă și aia pe cale de dezmembrare. Ți-ai schimbat sexul bagabontule. Orice faci tot mațe-fripte, coate-goale, linge-blide rămâi.

 • 19 iulie 2016 la 16:51
  Permalink

  Vasile Dânci nu este „sociolog” ci este sociolog. Profesional nu știu cum poate fi contestat. E cadru universitar la UBB, , face și cercetări pe teren. Politic e altceva, poate cineva să aibă aceeași ideologie sau cu totul alta. Dar, folosirea invectivelor mi se pare o exagerare. Da, Valea Jiului a votat cu social-democrații dar Vasile Dâncu nu a fost senator la noi în județ. E adevărat că exprimarea lui nu a fost în acest caz exactă. Însă, de aici până la astfel de mitocănii e cale lungă.
  P.S. El nu mai este de aproape un deceniu membru PSD.

 • 19 iulie 2016 la 16:52
  Permalink

  Scuze, Vasile Dâncu…..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare