Începe al treilea proces dintre Moloţ şi Agenţia Naţională de Integritate

Natalia Bumbac 05 Molot

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit primul termen de judecată în dosarul în care Mircea Moloţ (foto) a atacat cu apel raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din aprilie 2016, prin care a fost declarat în conflict de interese în materie administrativă. Prima înfăţişare în instanţă a fostului şef al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a fost programată pentru 11 noiembrie 2016.
Cu o mână semna, cu alta primea…
Cel de-al treilea verdict al ANI prin care Moloţ a fost prins pe picior greşit are legătură cu rolul pe care l-a avut în Adunarea Eparhială a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, unde era membru, dar şi delegat ca membru în Consiliul Eparhial. Iar, din postura de şef al administraţiei judeţene, Moloţ a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Judeţean prin care au fost alocate fonduri nerambursabile pentru anul 2013 unor asociaţii de tineret, cultură, sport şi unităţi de cult din judeţ şi a semnat Nota de fundamentare aferentă respectivei hotărâri. În baza acelei hotărâri, Episcopia Devei şi Hunedoarei a primit o finanţare de 2.000.000 de lei. Situaţia descrisă a intrat în atenţia ANI, care a constatat că Moloţ a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă.
ANI i-a pus capac mandatului
Reamintim că fostul şef al administraţiei judeţene a mai fost declarat în alte două rânduri de către ANI în incompatibilitate şi în conflict de interese. În primul caz, Moloţ a fost găsit în incompatibilitate, pentru că în perioada 26 septembrie 2008 – 30 ianuarie 2009, a deţinut simultan funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara şi de preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor de la S.C. Drumuri şi Poduri S.A. Deva, firmă care se afla în subordinea CJ şi care în cele din urmă a fost băgată în faliment. În acest caz, Moloţ a contestat raportul ANI în instanţă, dar a pierdut pe linie. Motiv pentru care, în ianuarie 2015, pierde mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara, înainte de termen, acesta fiindu-i revocat printr-un ordin emis de prefectul judeţului.
În al doilea caz, ANI a dat un comunicat în septembrie 2013, prin care Moloţ a fost găsit în conflict de interese, deoarece din funcţia de şef al CJ Hunedoara a participat la deliberarea şi adoptarea mai multor hotărâri ale instituţiei pe care o conducea, prin care a fost încheiat un Acord de asociere între CJ şi Crucea Roşie – Filiala Hunedoara, unde acesta a deţinut calitatea de preşedinte în perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012. Crucea Roşie – Filiala Hunedoara – a primit de la Consiliul Judeţean, în baza acordului de asociere, suma totală de 194.500 lei. Şi acest raport al ANI a fost atacat în instanţă de către Moloţ. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Timişoara, iar din ianuarie 2015 a fost suspendat, până la soluţionarea unei contestaţii depuse de către o parte din dosar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Trebuie menţionat că toate aceste situaţii în care Moloţ a încălcat legile ANI nu au legătură cu dosarul penal în care este anchetat de procurorii DNA alături de alte patru persoane. În acest dosar fostul şef al judeţului a fost arestat la domiciliu trei luni de zile şi mai multe luni a fost ţinut sub control judiciar, fiind acuzat de infracţiuni de corupţie.

18 comentarii la „Începe al treilea proces dintre Moloţ şi Agenţia Naţională de Integritate

 • 17 iulie 2016 la 21:09
  Permalink

  Da ce, mai ancheteaza DNA -ul actele de coruptie savarsite de MOLOT si ai lui?!!!!
  Il doare in cot de ancheta lor, daca se dadea dovada de resp[onsabilitate, profesionalism si corectitudine din partea anchetatorilor, MOLOT nu ar mai fi fost in libertate, iar marionetele lui din CJ si institutiile subordonate l-ar fi urmat intr-o mai mica sau mai mare masura.
  In schimb, marionetele lucreaza si acum ca sa-i acopere activitatea infractionala a lui MOLOT prin echipe de control formate din oameni fideli si datori lui MOLOT

 • 17 iulie 2016 la 23:27
  Permalink

  Mai mult chiar, prin acoliții lui încearcă să murdărească totul doar-doar se întâmplâ ceva. Nu există nemernic mai mate de cât el și oameni mai proști decât cei care îi cântă în strună.

 • 17 iulie 2016 la 23:57
  Permalink

  Mă întreb acum ce le va spune acest Moloț electorilor pe care îi cheamă să voteze ALDE ? Ce spun cei din Organizația județeană ALDE ? Ce spune Tăriceanu și Constantin ? Ce spune Prea Sfinția Sa Gurie ?

 • 18 iulie 2016 la 4:25
  Permalink

  Mai rar asemenea gangster !

 • 18 iulie 2016 la 8:12
  Permalink

  Asta cu ce le va spune alegatorilor…nu-i pasa lui de asa ceva. Il doare-n cot si probabil nici nu va aparea prea mult public. O sa bage pe altii in fata, care-s curati.

  Dar intrebarea e buna si pentru ceilalti nesimtiti de parlamentari!
  Celelalte scursuri care n-au facut nimic in parlament si mai vor un mandat ce vor spune?

 • 18 iulie 2016 la 9:30
  Permalink

  Si in acest timp, dragi tovarasi, PSD lucreaza in liniste si pace la proiectele de prosperitate ale minunatului nostru judet. Cu daruire , cu abnegatie si cu avant revolutionar.
  (Urale)
  Toti cetatenii de la orase si ce amai ramas pe la sate , sunt bucurosi sa-si exprime prin munca dragostea fata de noua fata (rosie) pe care aluat-o judetul si tara.
  (urale)
  Din ultima comuna si pana in Parlment, ba chiar pana la Curtea Constitutionala toti tovarasii au trecut la PSD. Iar cei care inca nu au ajuns la rand, vor fi chemati pentru formala semnatura, mai spre toamna.
  (urale)
  PSD a intrecut cu mult PNL, UNPR, PMP, UDMR, ba unii rautaciosi spun ca au intrecut si pe ortodocsi, catolici, pentricostali si baptisti in racolarea de “tinere sperante”.
  Doar ratacitii ca Molot, dupa PCR si FSN au virad dezastruos ca pucistii turci inspre PNL. Dar toti cei de teapa lui Molot, Munteanu, Udrea, Stefanescu, etc, etc. vor sfarsi in chinuri.
  PSD, face curatenie.
  Bravo PSD

 • 18 iulie 2016 la 9:45
  Permalink

  Îmi imaginez un discurs al Moloțului în fața oamenilor “Dragi concetățeni, noi ALDE, suntem singurul partid care se interesează de voi, de grijile și lipsurile voastre. Dacă votați ALDE noi vă oferim nu unul, nu două ci trei conflicte de interese, iar cel de-al treilea este cu voia lui Dumnezeu”. Sigur că adepții lui pentru a-i minimaliza nemerniciile fac imediat referire la toată lumea. Chiar au lansat atacuri nedemne, de exemplu, la adresa lui Laurențiu Nistor și a lui Bogdan Țîmpău. LN este pe val acum iar BȚ are o conjunctură nu tocmai favorabilă. Dar, cei care nu doresc în nici un fel PNL trebuie să aleagă între PSD și ALDE. Alegeți PSD ! Cei care nu vor de loc PSD trebuie să aleagă între PNL și ALDE. Alegeți PNL ! În nici un caz nu alegeți ALDE, evitați Trădarea, evitați Minciuna, evitați Hoția. Alegerile sunt asemănătoare cumpărăturilor. În spațiul comercial nu pot cumpăra decât ce este pe raft, tejghea sau galantar. Nu pot cumpăra ce nu există. La alegeri trebuie să aleg din ce este pe buletinele de vot. Adeseori, dacă nu întotdeauna alegem ceva ce este mai puțin rău iar binele deplin nu există la nici un partid. Tocmai de aceea trebuie să alegem ceea ce este cel mai aproape de opțiunea noastră. ALDE și, mai ales, Moloț, nu trebuie să fie în opțiunea nimănui.

 • 18 iulie 2016 la 11:24
  Permalink

  Acest Vintea Marin este, cu pseudonim, băiatul de casă al lui Mircea Moloț. Tot caută să justifice pentru “jupân” ce nu se poate justifica deoarece sunt prea multe, prea evidente. Sigur că, acest Spiridon, o încasează dacă doarme, de ce doarme iar dacă nu doarme, de ce nu doarme. Jupânul e afumător, abăutor și afemeiat. În consecință, băiatul care bea toată ziua tutun o încasează și pentru asta. Va veni și ziua când se va elibera de toate acestea: în ziua primei condamnări definitive a lui Mircea Moloț.

 • 18 iulie 2016 la 19:24
  Permalink

  A fost si este Molot un adevarat gangster si pentru toate porcariile facute va plati pana la urma.
  Dar macar el era cu scoala si un politician adevarat, din alta liga, fata de taranoii existenti pe plan local.
  Pentru PSD nu exista persoane competente…doar oameni de partid.
  O sa vedeti ca vor schimba tot ce prind si vor promova oamenii lor indiferent cat sunt de habarnisti.

 • 18 iulie 2016 la 20:26
  Permalink

  Da, ai dreptate. Nu e ușor să furi, nu e ușor să falsifici, nu e ușor să minți. Nu orice țărănoi poate face toate astea, doar un om cu școală, competent precum Moloț. Turbarea vă cuprinde că toți acoliții lui vor scoși din funcții ceea ce pentru alegeri este destul de rău din punctul vostru de vedere. De aceea săriți la atac. Afirmațiile voastre că Moloț va plăti până la urmâ sunt praf în ochii lumii ca să vă mascați opțiunile. Dar, va plăti chiar cu vârf și îndesat. Se apropie funia de par.

 • 18 iulie 2016 la 22:44
  Permalink

  Dar tu Urdareasco cine esti de fapt?
  Sau mai bine zis cu cine tii pe aici ca te pornisi asa impotriva mea de parca ti-am luat boii de la caruta?
  Mi-am exprimat o opinie personala fara sa ma intereseze ce debiteaza unii sau altii.
  O fi ea gresita sau nu, dar este a mea si nu-i treaba ta de Gratielă Urdareasca.
  N-am atatcat pe nimeni si nici nu am avut treaba cu nimeni.
  Pentru mine Molot ramane un om cult (cu pacatele lui…treaba lui), iar Nistor un taranoi care nu stie sa vorbeasca.
  Uita-te pe net sa vezi emisiuni cu amandoi si vezi singur diferentele.

  Pe de alta parte…spune un parlamentar care nu a furat. Diferenta este ca unii incep sa plateasca si altii inca nu…dar le vine randul la toti.

 • 19 iulie 2016 la 7:07
  Permalink

  Eu nu te-am atacat cu nimic, dimpotrivă te-am confirmat. Nu am scris nici un cuvânt ne potrivit la adresa ta. Deci, nu înțeleg supărarea ta. Încă odată, da, ai dreptate: Laurențiu Nistor nu are darul oratoriei dar știe să facă ce trebuie. Mircea Moloț nici el nu are oratoriei dar vorbește mai bine decât LN și, în același timp, fură foarte bine. Cuvintele sale frumoase ascund intențiile diabolice. Legat de furat sau alte în călcări ale legii până nu este condamnat nu se poate presupune nimic, mai ales dacă nu a pornit o anchetă. Da, toți mafioții vor plăti mai repede sau mai târziu. Știu, vei spune că nici marele orator Moloț nu este condamnat. Da, dar are pe rol 5 procese iar capetele de acuzare sunt de așa natură că este aproape imposibil ca într-una din ele să nu fie condamnat. Te întreb, un om cu o astfel de situație e firesc să se erijeze în lider județean al unui partid chiar dacă este un orator mai performant decât Crin Antonescu ? E normal ca lui să-i găsești circumstanțe atenuante ? E normal ca LN să fie considerat mai vinovat pentru că nu este orator ? Doar am exprimat câteva nedumeriri. Nu înseamnă că refuz alte opinii dar nu cu toate trebuie să fiu da acord.

 • 19 iulie 2016 la 7:14
  Permalink

  Iartă-mă că revin. Scrii că Moloț e un om cult iar păcatele lui sunt treaba lui. Oare așa să fie ? Păcatele lui nu sunt doar treaba lui, sunt ilegalități făcute în cadru oficial public. Ar fi mult mai ușor pentru el să fie doar treaba lui.

 • 19 iulie 2016 la 10:04
  Permalink

  Ai scris ca sunt acolitul lui Molot si ca ma apuca turbarea…etc.
  Fara ca habar sa ai cine sunt si de parca n-am dreptul la o opinie personala.
  Nu ma intereseaza un dialog cu tine, esti prea patimas si subiectiv ca sa conteze opinia ta intr-o discutie deschisa si corecta.

  Da, Molot este cult si cu scoala, iar asta este o realitate.
  Nistor si-a facut scoala la fara frecventa, la 40 de ani inca era lacatus. De altfel o meserie onoranta si de respectat, doar ca el era mare lider de sindicat pe vremea lui Ceausescu…nu se agita cu munca prea mult.
  Nistor si-a pictat chipul in biserica de la Soimus, in rand cu sfintii, pentru ca a donat bani publici la biserica. Banii nu erau ai lui personali, biserica la fel… iar asta spune multe despre evolutia unui om.
  Restul povestilor cu tevi bagate prin pamant fara rost si bani directionati firmelor de casa nu le iau in calcul.

  Nistor si Molot au fost o perioada ca fratii si era numai lapte si miere intre ei. Se spune ca cine se aseamana se aduna… In perioada aceea oare numai Molot fura, Nistor tinea doar de sase? Daca Nistor era ca sfantul din Soimus…de ce s-a asociat cu hotul de Molot.
  Daca ne uitam de-a lungul timpului, toti care se balacaresc acum au fost la un moment dat asociati in tot felul de combinatii politice si nu numai…

  Orator mai bun decat Crin Antonescu nu exista deocamdata in Romania, deci nu e cazul la Molot.
  Nu am gasit circumstante atenuante, au fost opinii personale cat se poate de reale.
  Este problema lui Molot cu incalcarea legii pentru ca va trage personal pentru ele, iar institutiile statului se vor ocupa de asta. Sper! Si sper sa fie cu recuperarea integrala a pagubelor, nu partiala cum se intampla de obicei.

  Din punctul meu de vedere toti parlamentarii sunt niste hoti!

  Si-au acordat pensii speciale si facilitati de tot felul, din simplul motiv ca sunt la butoane si pot face asta.
  Aceste pensii speciale si toate facilitatile sunt din buzunarul romanilor care traiesc tot mai prost.
  Au fost trimisi in Parlament ca sa se ocupe de bunastarea tarii si a cetatenilor ei, dar ei se ocupa de pus mana pe ciolan, acumulat averi personale cat mai multe si acordarea de foloase personale doar pentru ei si familiile lor sau acolitii lor.

 • 19 iulie 2016 la 10:38
  Permalink

  Eventual pot fi pătimașă și subiectivă, dar asta este o altă discuție. Legat de subiectivism, m-ai întrebat eu de-a cui sunt ? Trebuie să fiu a cuiva ? Întrebarea nu are nici o conotație subiectivă din partea ta ? Da, referitor la acoliți nu am fost suficient de explicită. Nu neapărat de Domnia Ta e vorba, nu e vorba de o singură persoană. Moloț a popit pe mai mulți. Sigur că, dacă s-a lăsat pictat în biserică este de blamat, este o vină morală dar nu una juridică. Dacă a făcut studiile la seral de ce este de condamnat ? S-a asociat cu Moloț ? Nu prea aveau ce face nici unul nici celălalt. Ponta și Antonescu au creat un monstru: USL. După disociere Moloț, prin acoliți, a folosit tot felul de invective la adresa lui Nistor. Acesta cât e el de “țărănoi” s-a dovedit elegant cu Moloț nereacționând la mojicia acestuia. Nistor i-a supervizat “furăciunile” ? Nu cred. În cele 5 dosare nu putea să nu apară și numele lui dacă era implicat. Ce a fost am văzut, ce este vedem, ce va fi vom vedea. Sincer, nu înțeleg ce legătură au parlamentarii cu Moloț ? E mai puțin vinovat Moloț deoarece toți parlamentarii fură ? În rest, îmi cer scuze dacă am fost prea incisivă și, fâră intenție, te-am agresat ideatic. Eu rămân la părerea că acum calitățile intelectuale ale lui Moloț, reale de altfel, nu mai contează.

 • 19 iulie 2016 la 11:20
  Permalink

  Mai usor Iancule , ca ai luat-o pe ulei de mult.
  Nistor nu e pictat in biserica la Soimus, e pictat in Bejan. Nu s-a pictat singur si nici nu s-a facut pictura la comanda lui, e un gest de binevointa din partea consatenilor . Nu a stiut de acest lucru pana in momentul terminarii picturii. Puteai sa intrebi orice locuitor din Bejan si te lamurea pe aceasta tema. Mai intreaba cate s-au facut din donatii si pe urma mai discutam.

  In ceea ce priveste oratoria , nu cred ca are ceva de a face cu administratia publica. Si omul asta este AS in administratie . O va demonstra la CJ.
  Nistor s-a asociat cu Molot doar de dragul USL-ului , nu din alte conjuncturi, dar vad ca ai memoria scurta.

 • 31 iulie 2016 la 7:58
  Permalink

  Vineri, la ceremonia dedicată Zilei Imnului s-a petrecut ceva incredibil. Părintele Dinculeană rostește o alocuțiune. Începe astfel: “Domnule Subprefect, Domnule Vicepreședinte al Consiliului Județean, Domnule Viceprimar”. Lângă el, având la vedere însemnele de primar, eșarfa tricoloră, se afla primarul Mircia Muntean. Da, dar mai la vale era și Mircea Moloț, cu întreg partidul său, ALDE, vreo 20 la număr. Părintele Dinculeană, care este și funcționar episcopal trebuia să-i dea satisfacție lui Moloț. De ce ? Deoarece, președintele CJ, atunci Moloț, a dat bani Episcopiei ș bisericilor. Tot Moloț, delegat în Consiliul Eparhial, a primit banii, să fie sigur că banii merg unde…trebuie. Sigur că se poate discuta despre oportunitatea alegerii ca primar a lui Mircia Muntean dar nu la o ceremonie oficială , nu de către un preot. Părintele Dinculeană a contestat suveranitatea românilor, autoritatea statului român. Până la demiterea lui Mircea Muntean acesta este autoritate a statului român. Părintele Dinculeană sfidează românii deveni pentru a-i da satisfacție pușcăriabilului Moloț. Cineva ar putea spune că și Mircia Muntean este pușcăriabil. Da, așa este dar deocamdată este primarul Devei. Și preoții trebuie să respecte autoritatea statului român pe diversele ei paliere. Mai mult, creștinismul este religia tuturor, și a celor virtuoși și a celor păcătoși. Revenind la cele lumești ar fi interesant de știut cum s-au cheltuit banii…enoriașilor la Episcopie.

 • 31 iulie 2016 la 13:31
  Permalink

  Nu credeam că postarea va stârni atâta furie. Ha, ha, ha. Iată cum ticăloșia și prostia merg mână-mână.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare